10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, la un pas de 16-imi

Mutu, la un pas de 16-imi

Echipa la care evoluează Adrian Mutu, AC Fiorentina, are şanse mari să ajungă în 16-imile Cupei UEFA. Italienii au nevoie de un punct pentru calificare şi de o victorie pentru a-şi adjudeca primul loc.

Opt meciuri din grupele Cupei UEFA, ultimele din această fază a competiţiei, se vor disputa astăzi în Europa. În ciuda unui parcurs aparent bun în Europa, Fiorentina lui Adrian Mutu, care primeşte pe teren propriu replica cehilor de la Mlada Boleslav, nu este sigură deocamdată că va termina pe unul dintre primele trei locuri ale Grupei C, locuri care asigură prezenţa în 16-imi. Italienii trebuie să obţină un rezultat de egalitate pe „Artemio Franchi“ pentru a se califica, în faţa unei formaţii care a adunat până acum puncte numai din deplasare. Elevii lui Cesare Prandelli vizează însă victoria, care le-ar asigura primul loc şi automat un adversar mai slab în faza următoare a Cupei UEFA, adică o echipă clasată pe locul la treilea. În plus, Fiorentina ar avea şi dreptul de a juca returul şaisprezecimilor pe teren propriu.
Cu ocazia acestei întâlniri, va reveni pe banca Fiorentinei şi antrenorul Prandelli, care la precedentul meci, cu AEK Atena, a lipsit după ce soţia sa, Marta, a decedat la 45 de ani. Tehnicianul s-a gândit atunci chiar la demisie, însă a revenit asupra deciziei datorită suporterilor şi jucătorilor.
În Grupa C, în care Fiorentina ocupă locul al doilea, cu cinci puncte, iar Mlada poziţia a patra cu trei puncte, se va mai disputa partida dintre AEK Atena (locul trei, cu cinci puncte) şi Villarreal (locul întâi, cu şapte puncte).

Campioana Rusiei, în pericol

O situaţie interesantă există în Grupa A a Cupei UEFA. Campioana din acest an a Rusiei, Zenit Sankt Petersburg, ocupă locul al doilea, la un punct distanţă de ocupantele poziţiilor trei şi patru, Az Alkmaar şi FC Nurnberg. Ruşii nu mai au nici un meci de disputat, în timp ce olandezii de la Alkmaar joacă pe teren propriu cu lidera Everton, deja calificată şi sigură de primatul în grupă, iar Nurnberg va juca în Grecia cu Larisa, formaţie care nu a acumulat până acum nici un punct. În cazul unor victorii, atât Alkmaar, cât şi Nurnberg o vor depăşi pe Zenit.
În Grupa B, două echipe sunt deja calificate, Panathinaikos şi Atletico Madrid, ele urmând să se întâlnească în Spania într-un duel pentru primul loc. Ocupanta locului al patrulea, Lokomotiv Moscova, cu doar două puncte, va sta astăzi şi nu mai are şanse să treacă de grupe. În schimb, scoţienii de la Aberdeen, deşi sunt pe ultimul loc, cu un punct, mai pot ajunge în 16-imi dacă se vor impune pe teren propriu în faţa danezilor de la FC Copenhaga, aflaţi pe poziţia a treia, cu trei puncte.

Hamburg şi Basel se bat pentru primul loc

Pentru a avea un adeversar cât mai accesibil în faza şaisprezecimilor de finală ale Cupei UEFA, Hamburg SV şi FC Basel vor încerca să câştige Grupa D. Cele două formaţii se vor întâlni în această seară pe Arena „AOL“ din Hamburg, iar nemţilor, care au un avans de două puncte faţă de Basel, le convine şi o remiză. În schimb, elveţienii nu au altă alternativă decât victoria.
Echipa norvegiană Brann Bergen, aflată pe poziţia a patra, cu patru puncte, care nu mai are de jucat nici un meci, speră ca în cealaltă partidă de astăzi, Rennes – Dinamo Zagreb, să se înregistreze un rezultat de egalitate. Atât Rennes (locul cinci), cât şi Dinamo (locul patru) au câte un punct şi au şanse să o depăşească în clasament pe Brann.

Programul meciurilor din Cupa UEFA

Grupa A: Alkmaar – Everton, Larisa – Nurnberg. Zenit Sankt Petersburg stă. Clasament: 1. Everton 9 puncte; 2. Zenit 5; 3. Alkmaar 4, 4. Nurnberg 4; 5. Larisa 0. Grupa B: Aberdeen – FC Copenhaga, Atletico Madrid – Panathinaikos, Aberdeen – Copenhaga. Lokomotiv stă. Clasament: 1. Panathinaikos 9 puncte; 2. Atletico 7; 3. Copenhaga 3; 4. Lokomotiv 2; 5. Aberdeen 1. Grupa C: AEK Atena – Villarreal, Fiorentina – Mlada Boleslav. Elfsborg stă. Clasament: 1. Villarreal 7 puncte; 2. Fiorentina 5; 3. AEK Atena 5; 4. Mlada 3; 5. Elfsborg 1. Grupa D: Hamburg – Basel, Rennes – Dinamo Zagreb. Brann stă. Clasament: 1. Hamburg 9 puncte; 2. FC Basel 7; 3. Brann Bergen 4; 4. Dinamo Zagreb 1; 5. Rennes 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS