13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTot Moggi e şef în Serie A

Tot Moggi e şef în Serie A

Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus Torino, este anchetat din nou de procurorii italieni, care susţin că el încă are influenţă în fotbalul italian, deşi a fost suspendat timp de cinci ani pentru implicarea în scandalul Calciopoli. Magistraţii au prezentat sâmbătă noi înregistări audio în timpul desfăşurării audierilor preliminare care au avut loc la Napoli, prin care vor să dovedească faptul că Moggi şi alte persoane s-au asociat în vederea comiterii unor infracţiuni. Casetele conţin înregistrările mai multor convorbiri telefonice efectuate în perioada octombrie 2006 – martie 2007, după ce Moggi fusese suspendat din fotbal pentru cinci ani de un tribunal sportiv.
Surse apropiate anchetatorilor au declarat că Moggi are şi acum influenţă în fotbalul italian şi că în noul proces nu va fi acuzat de fostele aranjamente ale partidelor din Serie A. „Nu cred că în noile documente este vorba despre alte infracţiuni, dar nu am apucat încă să citesc toate hârtiile“, a declarat avocatul lui Moggi, Paolo Trofino. „Mi se par normale contactele dintre Moggi şi colaboratorii săi, dar trebuie să analizăm documentele. Moggi vorbeşte cu oricine“, a adăugat apărătorul fostului oficial al torinezilor.

37 de persoane
vor fi judecate

În urma audierilor care au avut loc sâmbătă, 37 de persoane acuzate de fraudă sportivă, printre care şi Moggi, vor putea fi trimise către o instanţă civilă. Printre acuzaţi se află şi preşedintele clubului Lazio, Claudio Lotito, şi preşedintele de onoare al Fiorentinei, Diego Della Valle.
Fostul director al lui Juventus a fost acuzat că a încercat să influenţeze unii arbitri pentru a ajuta echipa sa în sezonul 2004/2005. În urma dovezilor, Juventus a pierdut titlurile câştigate în 2005 şi 2006 şi a fost retrogradată în Serie B. AC Milan, Fiorentina, Lazio, Reggina şi Arezzo au fost depunctate în urma trucării mai multor partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU