20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSergiu Radu, coleg cu Marica

Sergiu Radu, coleg cu Marica

Conducerea lui Wolfsburg a decis să-l împrumute pe Sergiu Radu la Stuttgart, unde va fi coleg cu Marica. „Schijă“ nu a rupt gura târgului în acest sezon, dar are şansa să-şi demonstreze valoarea la campioana Germaniei.

Cotidianul Bild anunţa săptămâna trecută că Sergiu Radu va evolua până în vara anului următor la campioana en-titre a Germaniei, VfB Stuttgart, iar în cele din urmă s-a dovedit că informaţia nu a fost un simplu zvon. În weekend-ul trecut, conducerea clubului VfL Wolfsburg, la care este legitimat „Schijă“, şi-a dat acordul ca jucătorul român să fie împrumutat până în vara anului viitor la gruparea la care evoluează compatriotul său, Ciprian Marica. În plus, Stuttgart va avea prima opţiune la transferul său, în cazul în care va dori să-l cumpere. „Este adevărat că atât fotbalistul, cât şi clubul şi-au dat acordul în privinţa transferului. Până acum, nu s-a semnat contractul, dar s-a decis ca Sergiu să fie împrumutat până pe 30 iunie“, a declarat directorul sportiv de la VfB Stuttgart, Jochen Schneider.
Sergiu Radu are 30 de ani şi în vara acestui an s-a transferat la VfL Wolfsburg, alături de colegul său de la Energie Cottbus, Vlad Munteanu. Odată cu transferul la noua sa echipă, Radu şi-a ieşit însă din formă, iar evoluţiile sale, cât şi cele ale lui Munteanu au fost departe de cele din sezonul trecut, când cei doi fuseseră supranumiţi de presa germană „gemenii golului“. În cariera sa, Radu a mai evoluat la Rapid, FC Naţional şi Le Mans.

„Schijă“ – rezervă cu Dortmund, Marica – titular cu Arminia

În ultima etapă a turului din Bundesliga, a 17-a, Sergiu Radu a fost rezervă în partida pe care Wolfsburg a câştigat-o pe teren propriu cu 4-0 în faţa formaţiei Borussia Dortmund. Românul a fost introdus pe teren de antrenorul Felix Magath în minutul 73, în locul lui Marcelinho. În schimb, Vlad Munteanu, la rândul lui rezervă, a intrat în minutul 82, în locul lui Dejagah. Golurile gazdelor au fost marcate de Schafer (‘8), Costa (’11), Gentner (’60) şi Dzeko (’78). Wolfsburg a urcat pe locul al zecelea în clasament, după această victorie.
În alt meci, campioana VfB Stuttgart a pierdut cu 2-0 partida disputată în deplasare cu Arminia Bielefeld. Ciprian Marica a fost titular la oaspeţi şi a ieşit de pe teren în minutul 78, când i-a luat locul Da Silva. Scorul în acel moment era 0-0, pentru gazde înscriind apoi Kamper (’79) şi Wichniarek (’90+3). Pardo, de la Stuttgart, a fost eliminat în minutul 86. Cu 25 de puncte, Stuttgart ocupă locul al optulea în clasament.

Bayern, din nou 0-0

Bayern München, echipă cotată cu prima şansă la câştigarea titlului de campioană în acest sezon, datorită achiziţiilor de marcă făcute, s-a împotmolit din nou, de data aceasta, pe terenul echipei Hertha Berlin, partida încheindu-se nedecis, scor 0-0. Şi în etapa trecută, Bayern înregistrase o remiză albă, pe teren propriu, cu modesta Duisburg. Rezultatul de atunci a dat naştere unui conflict în cadrul echipei, portarul Kahn fiind exclus din lot pentru meciul cu Hertha, după ce i-a criticat pe coechipierii Frank Ribery şi Luca Toni. Bayern rămâne totuşi lideră până la reluarea sezonului, pentru că are un golaveraj mai bun decât Bremen, echipă cu care se află la egalitate de puncte. Werder s-a impus sâmbătă cu 5-2, pe teren propriu, în faţa lui Bayer Leverkusen (Klasnic ’30, ’63, Diego ’50, Fritz ’57, Rosenberg ’69 / Barnetta ‘7, Kiessling ’76).
Scorul etapei îl înregistrase vineri micuţa formaţie din estul Germaniei, Energie Cottbus, care s-a impus cu 5-1 în partida cu Hannover. Campionatul Germaniei se va relua pe 2 februarie, cu etapa a 18-a.

Rezultatele înregistrate în etapa a 17-a
a Bundesligii

Arminia Bielefeld – Stuttgart 2-0, Energie Cottbus – Hannover 96 5-1, Hertha Berlin – Bayern München 0-0, Karlsruhe – Hamburg 1-1, Schalke 04 – Nürnberg 2-1, Werder Bremen – Bayer Leverkusen 5-2, Wolfsburg – Borussia Dortmund 4-0. Meciurile Hansa Rostock – Bochum şi Duisburg – Eintracht Frankfurt s-au jucat aseară. Clasament: 1. Bayern München 36 de puncte; 2. Werder Bremen 36; 3. Hamburg 32; 4. Bayer Leverkusen 30; 5. Schalke 04 29; 6. Karlsruhe 28; 7. Hannover 96 27; 8. Stuttgart 25; 9. Borussia Dortmund 21; 10. Wolfsburg 20; 11. Hertha Berlin 20; 12. Eintracht Frankfurt 20; 13. Bochum 19; 14. Arminia Bielefeld 18; 15. Nürnberg 15; 16. Energie Cottbus 15; 17. Hansa Rostock 14; 18. Duisburg 13. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU