15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitchell şi Rose, salvatorii oltenilor

Mitchell şi Rose, salvatorii oltenilor

Universitatea – Poli Iaşi 2-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.
Au marcat: Mitchell ’73, Rose ’82 / Cernoch ’44.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Bărboianu, Săceanu (’21, Gărgălie), A. Ionescu (’54, Luţu), Wobay – Baird (’46, Tănasă), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Poli Iaşi: Brăneţ – Homei (’41, Pălimaru), R. Ciobanu, Onuţ, Kalai – Buta, Cr. Munteanu, Milea, Ad. Ilie (’60, Mijin), R. Miclea – Cernoch (’46, Sfîrlea). Antrenor: Ionuţ Popa.
Cartonaşe galbene: Tănasă, Gărgălie / Milea (2), Cernoch, Kalai, Brăneţ.
Cartonaş roşu: Milea ’45.
Au arbitrat: I. Kovacs – M. Nagy, S. Caia.

Universitatea a încheiat sezonul 2007 cu o victorie preţioasă, la capătul unui meci dramatic, din nou cu o greşeală a arbitrilor în defavoarea Craiovei. 

Sâmbătă seară, pe o vreme bună de schiat, s-a jucat totuşi fotbal pe „Ion Oblemenco“. N-a fost un simplu meci de campionat, ci unul important pentru supravieţuire în prima ligă, dar şi pentru soarta unor jucători şi probabil chiar a celor doi antrenori, Nicolo Napoli şi Ionuţ Popa. Oltenii s-au despărţit de suporteri (sâmbătă, incredibil de puţini!) cu o victorie, aşa cum au început. Faţă de partida cu Farul, Napoli a trimis în teren o formaţie cu patru schimbări – Mitchell şi Baird (suspendaţi la Constanţa), Wobay şi Bărboianu.
 
Săceanu, cu ambulanţa

Prima repriză a avut un deznodământ neaşteptat, împotriva cursului jocului, moldovenii reuşind, în penultimul minut, să înscrie, prin Cernoch, atacantul ceh profitând de naivitatea defensivei oltene: Adrian Ilie a fost lăsat să centreze ca la carte în faţa porţii lui Bornescu, iar Cernoch, cu capul, de lângă D. Stoica, a trimis balonul în bară, apoi acesta a intrat în plasă, 0-1 (’44). În minutul următor, Milea a primit al doilea galben şi moldovenii au rămas în zece oameni. Acesta ar fi meritat însă „roşu“ în minutul 17, atunci când l-a accidentat grav pe Săceanu, „Gattuso“ părăsind terenul de joc cu ambulanţa, dar Istvan Kovacs i-a arătat mijlocaşului ieşean doar cartonaşul galben. „De la Universitatea, cel mai mult îmi place de Săceanu“, declarase, înainte de meci, antrenorul Iaşiului, Ionuţ Popa, iar la faza accidentării olteanului, „Popică“ era îngrijorat de soarta preferatului şi chiar i-a cerut scuze jucătorului şi antrenorului Napoli în numele „criminalului“. Săceanu s-a ales cu o entorsă de gleznă.
Prima repriză s-a încheiat cu un scor (0-1) împotriva realităţii de pe teren. Oltenii au început bine meciul, l-au dominat, având şi patru oportunităţi de a deschide scorul, prin Wobay (’8, ’24, ’36) şi Baird (’38).

Mitanul australienilor

Repriza a doua a început pe altă ninsoare (mai abundentă) şi printr-o presiune a oltenilor la poarta lui Brăneţ. Cu un om în plus, cu două schimbări inspirate (Tănasă şi apoi Luţu), Craiova a fost superioară oaspeţilor, iar D. Stoica ar fi putut egala imediat după reluare (’48). Tribunele, şi aşa îngheţate, au… îngheţat peste zece minute, atunci când Adrian Ilie a fost aproape de 0-2!
Universitatea a căutat cu disperare soluţii de a egala şi a reuşit, în sfârşit, în minutul 69, prin Dănănae, dar asistentul Sorin Caia (Timişoara) a semnalizat eronat o presupusă poziţie de ofsaid a jucătorului oltean, iar centralul a anulat golul. Izbăvirea gazdelor a venit imediat, Mitchell, dintr-o pasă perfectă a lui Bărboianu, trimiţând, din apropiere, în plasă, 1-1 (’73).
Meciul s-a încins, iar conaţionalul lui Mitchell, Rose, a decis rezultatul final la capătul unei faze nebune şi spectaculoase: după ce Florin Costea nu a reuşit să concretizeze din apropiere, balonul a ajuns la Rose, australianul l-a trimis în bară, de unde a revenit tot la el, dar, de această dată, şutul lui Joshua s-a dus sub transversală, 2-1 (’82). Finalul a fost tensionat, cu îmbrânceli şi trei ocazii de gol: două la poarta lui Brăneţ (prin Wobay şi Fl. Costea) şi una la poarta noastră, Kalai irosind şansa de a egala.

Stoica şi Rose, sărbătoriţi în vestiar

Doi componenţi ai Ştiinţei care şi-au aniversat ziua de naştere în week-end, Dorel Stoica şi Joshua Rose, au avut parte de o surpriză de la colegi. Ei au fost întâmpinaţi în vestiar cu tort şi şampanie, bucuria fiind cu atât mai mare cu cât alb-albaştrii îşi trecuseră în cont cele trei puncte, iar australianul marcase golul victoriei. „Victoria de astăzi (sâmbătă – n.r.) este cel mai frumos cadou pe care l-am primit în ultimii ani şi mă bucur că putem sta mai liniştiţi în această iarnă“, a afirmat Dorel. Căpitanul Universităţii a împlinit 29 de ani în ziua meciului, în timp ce Joshua Rose a împlinit ieri 26 de ani.

Proteste în tribună

Pe stadionul „Ion Oblemenco“ s-au aflat sâmbătă seară aproape 1.000 de spectatori, dar majoritatea au urmărit meciul de pe pista din spatele tribunelor. Ultraşii olteni au protestat însă faţă de aprobarea legii lui Mitică Dragomir, anunţând că nu vor mai asista la nici un meci din peluză, acelaşi lucru făcându-l şi alte facţiuni ale galeriilor echipelor din Liga I. Suporterii craioveni au afişat şi un banner pe care era trecut numărul de telefon al lui Dragomir, însoţit de mesajul: „Nu ezitaţi! O să vă fie dor de noi!“, pe un alt banner putându-se citi: „Legalizaţi drepturile omului pe stadioane“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII