10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnglia, ultima echipă din cariera lui Capello

Anglia, ultima echipă din cariera lui Capello

Italianul Fabio Capello, noul selecţioner al echipei naţionale a Angliei, a declarat că va renunţa la meseria de antrenor după ce îşi va încheia contractul cu noua sa echipă. Tehnicianul de 61 de ani a preluat vineri funcţia de selecţioner, de la Steve McClaren, demis după ratarea calificării la Euro 2008. „Va fi ultima mea echipă şi mi-ar plăcea să termin în cel mai frumos mod“, a declarat Capello pentru televiziunea italiană Rai.
Antrenorul a câştigat nouă titluri de campion cu echipele pe care le-a antrenat şi, după ce a fost demis de la Real Madrid, în luna iunie, a fost comentator de fotbal la televiziune. „Noua slujbă este o mare provocare în viaţa mea de manager, dar va fi mai complicat pentru că trebuie să învăţ engleza cu ajutorul unui profesor. Ştiu că aşteptările sunt mari şi cred că împreună cu secunzii mei ne vom atinge obiectivele“, a mai spus fostul antrenor al echipelor AC Milan, AS Roma, Juventus şi Real Madrid.
Capello va avea un staff tehnic format din patru italieni şi a spus că Federaţia Engleză (FA) a dorit un tehnician străin, un „mediteranean“ la fel ca portughezul Jose Mourinho. Întrebat dacă Italia, campioana lumii, trebuie să se teamă de Anglia, Capello a răspuns: „Trebuie, pentru că noi suntem adversarii ei şi vom încerca să evoluăm cât mai bine“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU