10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru Sărbători liniştite

Victorie pentru Sărbători liniştite

Jucătorii Ştiinţei vor să încheie anul cu un succes în faţa lui Poli Iaşi, pentru a mai îndulci amarul suporterilor.

Universitatea Craiova are un final ratat de an, după ce a fost învinsă în ultimele două partide, cu Ceahlăul şi Farul, ambele în deplasare şi din care oltenii îşi propuseseră să obţină măcar patru puncte. Îngrijorător este faptul că alb-albaştrii au pierdut pe mâna lor, greşelile din defensivă fiind decisive în acest sens. Totuşi, pentru a mai drege busuiocul, Ştiinţa trebuie să învingă mâine-seară pe Poli Iaşi, în ultimul meci din 2007 şi, totodată, ultimul din acest sezon pe stadionul „Ion Oblemenco“. De fapt, Dorel Stoica şi compania nu-şi mai pot permite vreun pas greşit pe teren propriu, situaţia din clasament a echipei nefiind deloc bună. 
Trupa lui Ionuţ Popa este un adversar dificil, care vine după o victorie mare cu Timişoara, dar, pentru a avea o iarnă cât de cât liniştită, oltenii trebuie să învingă. „Meciul cu Poli Iaşi este foarte important. Dacă vrem să avem Sărbători liniştite, trebuie să câştigăm. Jucătorii trebuie să se mobilizeze dacă sunt afectaţi psihic. Nu trebuie să căutăm scuze, în eventualitatea unui eşec, ci trebuie să ne gândim doar la victorie“, a spus ieri, pentru Fanatik, managerul general al Universităţii, Ilie Balaci.
Patronul Adrian Mititelu susţine însă că jocul nu este capital: „Ne aşteaptă un meci foarte greu, deoarece întâlnim o echipă care joacă bine în deplasare, are un lot bun şi un antrenor de valoare. Nu va fi un meci capital, pentru că mai sunt de jucat 15 etape. Aşa că degeaba baţi Iaşiul, dacă după aceea nu câştigi în celelalte partide. Terenul va fi foarte greu, deci nu avem nici un avantaj, şansele sunt egale“.
Alb-albaştrii au intrat de ieri în cantonament, Napoli programând un singur antrenament. Miercuri, oltenii au susţinut un joc-şcoală pe terenul de la „Extensiv“, la care singurul absent a fost Andrei Prepeliţă, accidentat. La partida de mâine-seară va reveni în primul unsprezece Josh Mitchell, care şi-a ispăşit etapa de suspendare, fiind apt de joc şi Baird.

Ieşenii vin la egal

Ca de obicei, înainte de orice meci, antrenorul ieşenilor, Ionuţ Popa, se plânge de problemele de lot cu care se confruntă. Vorbind despre meciul de mâineseară, antrenorul lui Poli susţine că echipa sa va suferi în atac şi că o remiză în Bănie ar fi ideală. „În condiţiile în care Bâlbă va lipsi, cu siguranţă vom suferi în atac. Sperăm să stăm bine în defensivă şi să nu luăm gol. Vreau să luăm cel puţin un punct la Craiova, un stadion pe care noi ne-am descurcat destul de bine de când am promovat. Dacă în sezonul trecut am avut 2-0 şi am terminat la egalitate 3-3, nu mi-ar displăcea nici acum o remiză“, a declarat ieri, pentru NewsIn, Ionuţ Popa.
„Mai are rost să spun că îmi lipsesc mai mulţi jucători? Din nou îmi lipsesc şase-şapte. Silvăşan este suspendat, Bakovici, Naidin şi Kalai sunt accidentaţi şi nici nu vor face deplasarea, iar Adrian Ilie, Milea şi Bâlbă acuză şi ei probleme medicale şi nu ştiu dacă pot juca la Craiova. Chiar şi aşa, cu cârpeli, vrem să scoatem un rezultat bun la Craiova“, a adăugat Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII