Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Tenis de masă, CM de juniori. România s-a ales cu argintul
Reprezentativa de tenis de masă a României a cedat în faţa echipei similare a Chinei cu scorul de 3-0, în actul final al Campionatului Mondial rezervat juniorilor de la Palo Alto (Statele Unite). Iată rezultatele meciurilor din finală: Cristina Hârâci – Mu Zi 3-1 (11-7, 11-8, 6-11, 11-6); Li Xiaodan – Elizabeta Samara 3-2 (7-11, 6-11, 12-10, 11-9, 11-5); Wen Jia – Irina Hoza 3-2 (9-11, 11-1, 11-5, 5-11, 11-4). Selecţionata noastră a ajuns în ultima fază a competiţiei după ce a dispus în sferturi de campioana europeană, Rusia, cu scorul de 3-1, şi în semifinale de Polonia, cu scorul de 3-2. La ediţia precedentă, desfăşurată în Egipt, România a cucerit medaliile de bronz. Ieri-seară erau programate partidele din grupele de calificare ale probei de simplu, atât la băieţi, cât şi la fete. România este reprezentată de Eliza Samara, Cristina Hârâci, Irina Hoza, Ioana Ghemeş, Radu Voinea şi Hunor Szocs.

Lucian Bute, adulat de canadieni
Campionul mondial la categoria supermijlocie, românul Lucian Bute, a fost primit de primarul oraşului Montreal, Gerald Tremblay, şi a semnat în Cartea de Aur a localităţii canadiene. Presa locală a notat că edilul Tremblay a profitat de ocazie pentru a-i aduce un omagiu lui Bute, în prezenţa unor personalităţi sportive din Montreal şi a unor reprezentanţi ai comunităţii româneşti, subliniind totodată şi implicarea socială a pugilistului nostru pentru ajutorarea tinerilor cu probleme. „Prin implicarea dumneavoastră sunteţi un model pozitiv pentru aceşti tineri care au dovada vie că efortul şi perseverenţa pot duce la victorie şi la împlinirea viselor. Reprezentaţi bine valorile pe care locuitorii Montrealului vor să le transmită generaţiei viitoare“, a afirmat primarul Gerald Tremblay. Pugilistul Lucian Bute a devenit, în luna octombrie, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO tehnic, pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio, într-o gală disputată la „Centre Bell“ din Montreal. Pe 30 noiembrie, preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat pe Lucian Bute cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I.

Tenis (f), turneul din Dubai. Monica Niculescu, în optimi
Monica Niculescu a trecut lejer de primul tur al turneului din Dubai, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari. În primul act al competiţiei, tenismana română, numărul 152 WTA, a dispus, cu scorul de 6-1, 6-2, de Katharina Brown (Marea Britanie), beneficiara unui wild-card. În optimi, Monica Niculescu o va întâlni pe ucraineanca Yuliana Fedak, favorita numărul 6 a turneului, cele două întâlnindu-se până acum o singură dată, tot la Dubai, în 2006, reprezentanta noastră pierzând cu 6-2, 0-6, 2-6. Monica Niculescu se descurcă de minune şi-n proba de dublu, alături de Marina Erakovic (Noua Zeelandă) reuşind calificarea în semifinale, după ce au trecut în sferturi de dublul Selima Sfar (Tunisia) / Martina Sucha (Slovacia) cu 6-1, 6-3, urmând să întâlnească în penultima fază a competiţiei dublul Caroline Maes (Belgia) / Teodora Mircic (Serbia). În turneul din Cehia, de la Valasske Mezirici, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, Laura Ioana Andrei a fost eliminată din primul tur de reprezentanta gazdelor, Libuse Prusova, cu scorul de 6-2, 7-5.

Baschet, Divizia A. Armata sârbă este optimistă
În vara acestui an, BC Râmnicu Vâlcea a transferat cinci jucători sârbi, Dejan Miscovic, Zoran Cica, Dejan Mladenovic, Marko Kijac şi Volislav Ilic. Armata sârbă a lui Cristi Achim este încă optimistă şi crede că play-off-ul este un obiectiv realizabil. Faptul că fiecare meci pe care BC Râmnicu Vâlcea îl joacă pe teren propriu nu poate atrage mai mult de 200-300 de spectatori îi cam nemulţumeşte pe sârbi. „Ştim că handbalul este la putere în Vâlcea, dar avem şi noi nevoie de spectatori în sală. Trebuie să simţim şi noi că avem un sprijin din partea publicului, să ne împingă de la spate. Poate că şi rezultatele noastre sunt de vină că lumea nu vine să ne urmărească, dar jocul nostru s-a îmbunătăţit de la meci la meci“, a afirmat fundaşul Dejan Mladenovic, fiind pe aprobat şi de colegii săi, în special de extrema Marko Kijac. Cei patru sârbi cer răbdare atât din partea conducerii clubului, cât şi a suporterilor. Pivotul de 33 de ani, Dejan Miscovic, a afirmat că, „indiferent de unde venim şi de naţionalitatea pe care o avem, în momentul când intrăm pe teren suntem o familie. Dăm tot ce putem pentru ca lucrurile să meargă bine. Ne pare rău că am dezamăgit, dar, sincer, parcă ghinionul ne urmăreşte oriunde am merge. Însă nu poate ţine la nesfârşit“. Zoran Cica poate este cel mai optimist dintre cei patru. „Play-off-ul este obiectivul nostru şi cred că o să-l atingem. Avem un retur care ne avantajează“. Pentru Zoran, Dejan şi ceilalţi vâlceni urmează două meciuri decisive, cu Gaz Metan Mediaş, pe 15 decembrie, şi cu BC Târgovişte, pe 22 decembrie. Din cele două jocuri, elevii lui Achim trebuie să obţină cel puţin o victorie pentru a putea spera la play-off.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version