9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci pe muchie de cuţit

Meci pe muchie de cuţit

Fost jucător la Universitatea Craiova, Romulus Miclea nu a uitat atmosfera deosebită din tribunele stadionului „Ion Oblemenco“.

Originar din Târgu Mureş, Romulus Daniel Miclea a debutat în prima ligă de fotbal sub culorile Ştiinţei pe 17 august 2002, în meciul Universitatea Craiova – Astra Ploieşti 3-1, el venind în Bănie de la CSM Reşiţa. Începând cu sezonul 2004/2005 s-a transferat la Poli Iaşi, în prezent fiind titular în echipa lui Ionuţ Popa. Ieri-dimineaţă, Miclea a răspuns întrebărilor GdS.

 – Ai debutat sub culorile alb-albastre ale Universităţii Craiova, iar acum evoluezi tot sub aceleaşi culori, dar ale echipei Poli Iaşi. Cum te-ai simţit la Craiova, cum te simţi la Iaşi?
 – La Craiova a fost aşa şi… aşa, nu ştiu cum să spun. În primul an, sezonul 2002/2003, m-am simţit destul de bine în Bănie, m-am integrat în echipa Universităţii, am jucat în vreo 22 de partide, am marcat şi un gol în acel campionat de debut. În al doilea sezon au fost câteva probleme la Universitatea, iar eu am plecat când a venit antrenor Mircea Rednic. Corectez, am fost obligat să plec de la Craiova, am fost, într-un fel, disponibilizat.
 – Şi aşa ai ajuns din Oltenia în Moldova…
 – Din fericire pentru cariera mea fotbalistică, aş putea spune că mi s-a făcut un bine atunci.
 – Adică?
 – Sunt de patru ani la Iaşi şi, o spun cu toată sinceritatea, mă simt foarte bine. De la început, totul a fost OK, începând cu primirea, acomodarea etc. În prima ediţie de campionat jucată la Iaşi am fost golgheterul echipei Poli… Ce să mai zic? Sunt iubit la Iaşi pentru că îmi fac datoria cât pot de bine.
 
Ştiinţa rămâne în sufletul meu

– Cu ce sentimente revii pe stadionul din Craiova?
 – Sâmbătă, când voi intra pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco“, voi avea un sentiment ciudat.
 – De ce?
 – Păi, voi juca împotriva echipei la care eu am debutat în prima ligă. Asta nu se poate uita… Ştiţi însă cum este în fotbal. Noi suntem jucători profesionişti şi trebuie să ne facem datoria la echipa la care suntem legitimaţi. Oricum, Craiova rămâne în sufletul meu.
 – Tu ai numărul 18 pe tricou. Ştii cine poartă numărul tău la Craiova?
 – Chiar nu ştiu!
 – Ovidiu Dănănae.
 – Îl ştiu pe Ovidiu, dar el nu era pe vremea mea în prima formaţie a Universităţii, juca la „satelit“, CSM Reşiţa, şi în formaţia a doua a Craiovei. Mă bucur că acum este titular în echipa mare a Ştiinţei, alcătuită din mulţi tineri talentaţi.
 – Care este opinia ta despre meciul de sâmbătă de la Craiova?
 – Va fi foarte greu pentru Poli Iaşi deoarece eu ştiu ce este la Craiova, ce ar putea fi sâmbătă pe fostul „Central“, o atmosferă specială creată de suporterii olteni, doritori ca echipa-fanion a Olteniei să câştige ultimul meci din acest an 2007. Universitatea este o echipă tânără, cu jucători care vor să demonstreze că au valoare…
 – Ca şi voi!
 – Bineînţeles! Va fi, cum spuneam, un meci greu, probabil pe muchie de cuţit. Cel mai bun să câştige! 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII