12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLazio vede Europa la televizor

Lazio vede Europa la televizor

Într-o grupă din care au mai făcut parte Real Madrid, Bremen şi Olympiakos, echipa care a eliminat-o pe Dinamo în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Lazio Roma, s-a clasat ultima după ce a pierdut cu
3-1 pe „Santiago Bernabeu“.

Italienii de la Lazio Roma plecaseră cu gânduri mari la Madrid, sperând într-un succes pe „Santiago Bernabeu“, care să le asigure calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Din păcate pentru ei, mult mai valoroasa lor adversară s-a impus destul de uşor, cu 3-1, şi i-a condamnat să privească la televizor următoarele faze ale competiţiilor europene, deoarece nu şi-au asigurat nici măcar locul al treilea în Grupa C, echivalent cu participarea în Cupa UEFA.
Antrenorul oaspeţilor, Delio Rossi, a făcut câteva schimbări în unsprezecele de start faţă de partida cu Catania şi i-a introdus pe Sebastiano Siviglia în apărare, în locul accidentatului Luciano Zauri, pe Lorenzo De Silvestri şi pe argentinianul Lionel Scaloni pe cele două benzi, iar în atac au jucat Pandev şi Stephen Makinwa. De partea cealaltă, neamţul Bernd Schuster a făcut o singură modificare în echipa care în weekend învinsese pe Athletic Bilbao şi i-a făcut loc în apărare lui Marcelo, care i-a luat locul lui Miguel Torres.
Prima ocazie de gol a meciului s-a consemnat în minutul 9 şi le-a aparţinut italienilor, francezul Meghni, plecat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, nereuşind să-l învingă pe Casillas. Replica madrilenilor a venit un minut mai târziu şi l-a avut în prim-plan pe Raul, care a reluat în bară la un corner executat de Wesley Sneijder.

Baptista şi Raul
au spulberat visele italienilor

Campioana Spaniei a început să pună presiune la poarta lui Lazio, iar insistenţa ibericilor a dat roade în minutul 13, când Baptista, servit de Robinho, l-a depăşit uşor pe Ledesma şi l-a învins cu un şut la colţul lung pe veteranul Balotta (43 de ani). Visele italienilor, care la 1-0 încă mai sperau într-un rezultat bun, s-au spulberat în minutul 15, când Raul i-a luat faţa lui Lendesma şi a trimis cu capul în plasă. Pasa decisivă a venit de la acelaşi Robinho.
Lazio a încercat cu disperare să marcheze, dar Rocchi nu i-a pus probleme lui Casillas cu şutul său de la distanţă, iar De Silvestri a fost oprit în ultimul moment de Pepe.
Nici Pandev nu a reuşit să profite în minutul 24 de o eroare a lui Mahamadou Diarra. Până la urmă, cei care au înscris au fost tot jucătorii Realului, Van Nistelrooy şi Robinho făcând şah-mat apărarea oaspeţilor în minutul 36, cel care a trimis în plasă fiind brazilianul.

Italienii nu au reuşit decât golul de onoare

La pauză, cei doi antrenori au efectuat în total trei schimbări. De la Lazio a ieşit neinspiratul Ledesma, care a greşit la două goluri, în locul său fiind introdus Baronio. În schimb, la Madrid, Guri şi Arjen Robben i-au înlocuit pe Sneijder şi Robinho. Fostul jucător al lui Chelsea, Robben, l-a întins serios pe Ballotta în minutul 54, cu un şut puternic. Văzând că echipa sa nu reuşeşte să lege mai nimic la mijlocul terenului, antrenorul Delio Rossi l-a introdus şi pe Christian Manfredini în locul lui Meghni. Cel care a fost din nou la un pas să înscrie a fost însă tot Robben, de la gazde.
Van Nistelrooy, aflat într-o condiţie fizică nu foarte bună, i-a lăsat şi el locul lui Higuain, în minutul 73, iar puţin mai târziu, portarul Realului, Casillas, a avut o intervenţie spectaculoasă la şutul din cădere expediat de Rocchi.
În minutul 80, Lazio a reuşit să înscrie golul de onoare, prin macedoneanul Goran Pandev, bine servit de Rocchi. Ballotta a mai fost pus la încercare o dată la „bomba“ lui Guti, iar în al treilea minut al prelungirilor, Lazio a beneficiat de un penalti, dictat pentru un fault comis de Pepe asupra lui Rocchi. De la punctul cu var, a executat Rocchi, dar Casillas a respins.
Lazio, echipa care a eliminat-o pe Dinamo Bucureşti în turul al treilea al competiţiei, s-a clasat pe ultimul loc în Grupa C a Ligii Campionilor. Real merge în optimi din postura de lider, secondată de Olympiakos Pireu, învingătoare cu 3-0 în faţa formaţiei Werder Bremen.

Liga Campionilor

Grupa C
Real Madrid – Lazio 3-1
Stadion „Santiago Bernabeu“, spectatori 76.000.
Au marcat: Baptista ’13, Raul ’15, Robinho ’36 / Pandev ’80.
Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos, Cannavaro, Pepe, Marcelo – Baptista, Diarra – Robinho (’46 Robben), Sneijder (’46 Guti) – Raul, Van Nistelrooy (’73 Higuain). Antrenor: Bernd Schuster.
Lazio: Ballotta – Scaloni, Siviglia, Cribari, De Silvestri – Mudingayi, Ledesma (’46 Baronio), Mutarelli – Meghni (’63 Manfredini) – Pandev (’83 Makinwa), Rocchi. Antrenor: Delio Rossi.
A arbitrat: Massimo Busacca (Elveţia).

Rezultatele înregistrate în Liga Campionilor

Grupa A: FC Porto – Beşiktaş 2-0, Marseille – Liverpool 0-4. Clasament: 1. FC Porto 11 puncte; 2. Liverpool 10; 3. Marseille 7; 4. Beşiktaş 6. Grupa B: Chelsea – Valencia 0-0, Schalke – Rosenborg 3-1. Clasament: 1. Chelsea 12 puncte; 2. Schalke 8; 3. Rosenborg 7; 4. Valencia 5. Grupa C: Real Madrid – Lazio 3-1, Olympiakos – Bremen 3-0. Clasament: 1. Real Madrid 11 puncte; 2. Olympiakos 11; 3. Bremen 6; 4. Lazio 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU