11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTomasson i-a dus în şaisprezecimi

Tomasson i-a dus în şaisprezecimi

Villarreal i-a învins pe suedezii de la Elfsborg şi nu mai poate rata calificarea în şaisprezecimile Cupei UEFA. Echipa lui Mutu, Fiorentina, nu a evoluat miercuri seară, dar are şanse mari să treacă de grupe.

Miercuri seară s-au jucat opt partide din faza grupelor Cupei UEFA. Formaţia spaniolă Villarreal şi-a asigurat deja calificarea în faza 16-imilor de finală, după ce i-a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-0, pe suedezii de la Elfsborg, cei care în turul I o eliminaseră din competiţie pe Dinamo Bucureşti.
Ambele goluri ale „Submarinului galben“ au fost marcate de veteranul danez Jon Dahl Tomasson, în minutele 2 şi 51. Fostul câştigător al Cupei UEFA din 1992, pe vremea când juca la Feyenoord, a avut şansa să înscrie şi al treilea gol, dar a ratat o lovitură de la 11 metri. Partida dintre Villarreal şi Elfsborg a fost arbitrată de o brigadă din România, cu Alexandru Tudor la centru. În clasamentul Grupei C, spaniolii au urcat pe primul loc, având şapte puncte, şi au devansat formaţia lui Adrian Mutu, Fiorentina, care a stat miercuri.
În cealaltă partidă din grupă, formaţia cehă Mlada Bolseslav a pierdut pe teren propriu cu 1-0 în faţa formaţiei AEK Atena. A marcat Nsaliwa (’46). Grecii au urcat pe locul al treilea, care asigură calificarea în 16-imi, în timp ce Mlada a coborât pe poziţia a patra în urma acestei înfrângeri.

Everton, din nou protagonistă

În Grupa A a competiţiei, formaţia engleză Everton a mai bifat un succes, învingând cu 1-0 pe teren propriu, proaspăta campioană a Rusiei, Zenit Sankt Petersburg, condusă de pe bancă de olandezul Dick Advocaat. Unicul gol al meciului de pe „Goodison Park“ a fost marcat în minutul 85 de Cahill, care a reluat în plasă, din careu, o minge şutată mai întâi de Joleon şi respinsă de portarul Malafeev. Acesta a fost al nouălea rezultat pozitiv consecutiv obţinut de Everton, gruparea din Liverpool bifând şapte victorii şi două remize în campionatul Angliei şi Cupa UEFA.
Everton are nouă puncte din trei meciuri în Grupa A şi şi-a rezervat un loc în 16-imile Cupei UEFA. În schimb, Zenit ocupă locul al treilea în grupă, cu cinci puncte, şi are şi ea şanse de calificare.
Într-un alt meci, formaţia germană FC Nürnberg a învins pe teren propriu, cu 2-1, gruparea olandeză AZ Alkmaar. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 29, iar slovacul gazdelor, Mintal, a devenit eroul întâlnirii de pe „Frankenstadion“, întorcând de unul singur rezultatul prin reuşitele sale din minutele 83 şi 85.

Hamburg continuă
să defileze

Germanii de la Hamburg SV nu au adversar în Grupa D. Echipa din nordul Germaniei şi-a trecut în cont al treilea succes consecutiv, impunându-se cu 2-0 pe terenul formaţiei croate Dinamo Zagreb. Golurile formaţiei pregătite de Huub Stevens au fost marcate de Joris Mathijsen şi Nigel de Jong. Hamburg, lideră cu nouă puncte, trebuie să obţină o remiză în ultimul meci cu FC Basel pentru a se califica de pe primul loc. Elveţienii de la Basel, aflaţi pe poziţia secundă, au trecut la limită, cu 1-0, de norvegienii de la Brann, graţie reuşitei lui Carlitos (’40).
Din Grupa B, Panathinaikos Atena şi Atletico Madrid sunt calificate deja în 16-imile competiţiei. Grecii au învins pe teren propriu, cu 2-0 (Salpingidis ’70, ’74), formaţia rusă Lokomotiv Moscova, în timp ce spaniolii s-au impus, tot cu 2-0 (Simao ’21, Aguero ’62), pe terenul danezilor de la FC Copenhaga.
Panathinaikos este lideră, cu nouă puncte, fiind urmată de Atletico Madrid, cu şapte puncte, şi de FC Copenhaga, cu trei puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS