12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoral bun după victoria din cupă

Moral bun după victoria din cupă

Fotbaliştii lui Eugen Neagoe vor trata cu mai multă încredere primul joc al returului cu „U“ Cluj, după ce i-au eliminat pe „studenţi“ în optimile de finală ale Cupei României.

Dacă în campionat lucrurile nu merg aşa cum şi-ar fi dorit, pandurii îşi continuă parcursul din Cupa României, reuşind să elimine două dintre partenerele de întrecere din Liga I, Universitatea Craiova şi „U“ Cluj. Succesul de la Cluj poate fi înşelător pentru echipa lui Neagoe, care primeşte duminică, pe „Municipal“, vizita aceloraşi „studenţi“, tehnicianul lor, Gigi Mulţescu, avertizând deja că lucrurile vor sta altfel în prima etapă a returului. În schimb, chiar dacă nu au făcut un joc strălucit pe stadionul „Ion Moina“, gorjenii nu s-au mai dovedit risipitori în faţa porţii adverse, reuşind să înscrie când s-a ivit ocazia, iar „Geană“ speră ca echipa sa să fie protejată de acum înainte de ghinioane.
Atât Neagoe, cât şi Mulţescu s-au pus de acord în privinţa unui lucru, jocul nu va fi capital pentru nici una dintre formaţii, indiferent de rezultat. Dacă „Turcul“ s-ar mulţumi cu un punct pe terenul unei contracandidate la retrogradare, „Geană“ nu ia în calcul decât o variantă, victoria.
„Partida de duminică va avea o altă încărcătură, mult mai mare şi pentru noi, şi pentru Cluj. Suntem două echipe care îşi doresc victoria, dar sper la un joc mult mai bun decât în cupă. Este o partidă importantă, nu un derbi al suferinţei. După părerea mea, chiar dacă vom câştiga, nu vom scăpa de problemele şi de grijile care ne apasă pentru a ieşi din zona retrogradării“, a spus Neagoe.
În replică, tehnicianul „şepcilor roşii“ nu face o tragedie dintr-un eventual insucces la Târgu Jiu şi le pregăteşte pandurilor o „autobază“ care să-i aducă punctul visat. „Pentru ei ar fi dezastru, pentru noi ar fi bun un punct. Un punct în deplasare la o contracandidată nu ar fi rău. Echipa care pierde la Târgu Jiu nu va fi condamnată. Mai sunt 16 etape. Ar mai fi 48 de puncte în joc. Sperăm ca din retur să fim mai puternici“, a precizat Mulţescu.

Neagoe aşteaptă „explozia“ lui Piţurcă

Alexandru Piţurcă a marcat la Cluj primul său gol pentru Pandurii Târgu Jiu, reuşita din cupă oferindu-i alt tonus atacantului oltean, care a făcut cel mai bun joc al său sub culorile grupării gorjene. Piţurcă trebuie să confirme însă şi în campionat aşteptările suporterilor şi ale coechipierilor şi să înscrie al doilea său gol în Liga I pentru Pandurii, prima şansă fiind duminică, împotriva lui „U“ Cluj.
Coechipierii săi cred că fiul selecţionerului are potenţial. „O să vedeţi că după ce va înscrie primul gol o să-şi dea drumul la joc. O să capete încredere şi va reuşi să marcheze în continuare“, a spus căpitanul Florin Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS