7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute vrea domnie lungă

Bute vrea domnie lungă

Campionul mondial de box a afirmat că doreşte să păstreze titlul câştigat cel puţin cinci-şase ani.

Revenit pentru scurt timp în ţară, în vacanţă, Lucian Bute, câştigător al centurii IBF la categoria supermijlocie, a fost tot timpul în centrul atenţiei, mai ales a reprezentanţilor mass-media. Într-un interviu acordat unui cotidian prahovean, „Mister KO“ a afirmat că îşi doreşte să fie sănătos, pentru că acest lucru îl poate propulsa spre performanţe mult mai mari, obiectivul său fiind acela de a păstra centura de campion mondial cel puţin cinci-şase ani. Bute a dorit să precizeze că se simte bine în Canada, unde activează ca profesionist.
„Îmi doresc să fiu sănătos, pentru a mă putea antrena aşa cum îmi place, şi sper să rămân campion mulţi ani de-acum înainte. Cinci-şase ani, pe puţin! La Montreal există o pepinieră foarte dezvoltată de români. În prezent, suntem patru români acolo: Adrian Diaconu, Jo Jo Dan, Victor Puiu şi eu. Clubul InterBox are sub contract şapte boxeri, dintre care patru sunt români. Promovăm bine numele ţării noastre acolo. Pot să vă spun că la Montreal am fost ca şi adoptat. Oamenii m-au primit cu foarte mare căldură şi mă simt ca acasă. La un meci de-al meu vin 15.000 de canadieni. Sunt mulţumit de contractul pe care îl am, de staff-ul care mă înconjoară şi de conducerea clubului. E o atmosferă extraordinară acolo. Deocamdată, în Canada, doar îmi desfăşor activitatea. Sunt profesionist, acolo mă antrenez, acolo boxez, dar cred că, până la urmă, mă voi întoarce în România“, a spus Bute.

14 ani de muncă

Lucian Bute, idolul multor puştani care urcă în ringul de box, a explicat ce a stat în spatele succesului său din octombrie, când l-a „detronat“ pe columbianul Alejandro Berrio, adversar despre care a avut numai cuvinte frumoase. „Pot să spun că, de 14 ani, de când practic acest sport, muncesc şi iarăşi muncesc. Două antrenamente pe zi. Mă trezesc în fiecare dimineaţă la ora 6.30. Stau cinci ore pe zi în sala de antrenamente, două ore şi jumătate pentru fiecare antrenament. Şase zile din şapte. Alejandro Berrio a fost un boxer extraordinar de bun. Are foarte multă experienţă în boxul profesionist. Deşi l-am lovit foarte dur, a rezistat. Ce pot spune: un bun încasator! Boxul e un sport totuşi. Acolo, în ring, ne facem treaba cum ştim, dar, în afara ringului, suntem prieteni şi totul decurge ca între nişte oameni normali“, a punctat campionul mondial la categoria supermijlocie. „În meciul următor, programat pe 29 februarie, voi lupta pentru apărarea centurii IBF. Îmi doresc o unificare. Că vor fi două centuri, că vor fi patru, rămâne de văzut. Astea sunt planurile mele“, a completat pugilistul, care a plecat ieri în Canada, unde va începe pregătirile pentru meciul din februarie.
„Mister KO“ consideră că Adrian „The shark“ Diaconu are şanse mari să devină şi el campion mondial în viitorul apropiat: „Adversarul pe care Adrian va trebui să-l înfrunte pentru a câştiga titlul WBC, Chad Dawson, este foarte talentat, e stângaci. Însă, pot spune că Adrian este un boxer deosebit şi are şanse foarte multe să-l învingă. Loveşte foarte puternic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS