12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlbania amplifică scandalul meciurilor trucate

Albania amplifică scandalul meciurilor trucate

UEFA va analiza scrisoarea primită de la Ylli Pango, ministrul albanez al sporturilor, culturii şi tineretului din Albania, care cere o anchetă în cazul meciurilor considerate trucate din preliminariile Euro 2008. Forul fotbalistic european a anunţat însă că rămâne circumspect în acest caz.
„În această scrisoare nu se prezintă nici o dovadă care să ne permită să spunem că meciurile au fost trucate. Vom analiza acest denunţ, aşa cum facem cu toate cele pe care le primim. Dar trebuie să fim precauţi pentru că între Federaţia Albaneză de Fotbal şi guvern este un conflict care durează de mult timp“, a spus un oficial al UEFA.
Premierul Albaniei, Sali Berisha, a spus, la sfârşitul săptămânii trecute, că ultimele două meciuri ale naţionalei Albaniei din preliminariile Campionatului European din 2008, cu România (scor 1-6) şi Belarus (2-4), au fost „trucate pentru mafia pariurilor“ şi i-a acuzat pe jucători că au „dezonorat“ tricoul albanez. În consecinţă, ministrul sporturilor, culturii şi tineretului din Albania, Ylli Pango, a trimis o scrisoare la UEFA prin care cere o anchetă asupra preşedintelui Federaţiei Albaneze de Fotbal, Armand Duka, în cazul meciurilor considerate trucate din preliminariile Euro 2008.
UEFA a recunoscut sâmbătă, oficial, că a deschis o anchetă, în colaborare cu Biroul European de Poliţie (Europol), care vizează 15 meciuri asupra cărora planează suspiciuni. Forul european a asigurat că investigaţiile nu vizează meciuri din preliminariile Euro 2008. În schimb, UEFA a admis că a fost alarmată de sumele „neobişnuite“ pariate la partide din preliminariile cupelor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS