12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa va fi CFR Cluj peste doi ani

Ştiinţa va fi CFR Cluj peste doi ani

Adrian Mititelu consideră că puternica grupare din Gruia nu mai poate pierde campionatul şi anunţă că şi Craiova va avea o astfel de echipă în scurt timp.

Universitatea Craiova are toate şansele să piardă în 2008 titlul onorific de campioană a provinciei, fiind ultima grupare din afara Capitalei care a câştigat întrecerea internă. Lucru susţinut şi de patronul actual al alb-albaştrilor, Adrian Mititelu, care este convins că echipa CFR Cluj este foarte aproape de a câştiga campionatul în acest sezon. Neînvinsă în acest tur, gruparea din Gruia a stârnit invidia oficialului oltean, dar şi aprecierile acestuia, Mititelu promiţând că, în scurt timp, Ştiinţa va fi un fel de CFR Cluj. „Campionatul este al celor de la CFR Cluj. Degeaba se mai chinuie Bucureştiul, nu mai poate să recupereze. Este clar, campionatul este al provinciei“, susţine Mititelu. Declaraţiile acestuia vin în completarea spuselor preşedintelui echipei CFR, Iuliu Mureşan: „Dacă nu pierdeam puncte cu Steaua şi Poli Timişoara, pe teren propriu, acum am fi fost aproape campioni“.
După ce a admis faptul că echipa CFR Cluj, club în care s-au investit peste 20 de milioane de euro într-un singur sezon, nu mai poate pierde lupta cu celelalte contracandidate la titlu, Adrian Mititelu se vede astfel nevoit să retracteze cele afirmate la începutul campionatului, când Clujul anunţa că vrea titlul. „Cu tot respectul pe care-l am pentru conducătorii de la CFR, dar aceste declaraţii ale lor arată pur amatorism! Poate că se vor bate cu Dinamo, dar nu la titlu, la locurile de Cupa UEFA sau la cele de Intertoto! Eu sunt convins că, după zece etape, Clujul nu va mai avea nici o treabă cu titlul!“, spunea finanţatorul Ştiinţei astă-vară.

Patronul vrea răbdare

Atât Iuliu Mureşan, cât şi Adrian Mititelu susţin că există o coaliţie împotriva provinciei. „Am câştigat împotriva unor şefi din Capitală şi împotriva arbitrilor. Coaliţia împotriva CFR-ului nu ne deranjează. În coaliţia bucureşteană s-au raliat şi alţi conducători“, susţine Mureşan, care recent a anunţat că CFR Cluj va investi 100 de milioane de euro dacă se va califica în Liga Campionilor. La rândul său, Mititelu a declarat: „Provincia va domina campionatul, cu toate intervenţiile Capitalei. Provincia nu mai este şi nu va mai fi paşalâc al Bucreştiului“.
Când vine vorba de performanţele Universităţii, finanţatorul Craiovei este gata să bage mâna în foc că în viitorul apropiat Universitatea va ajunge echipa CFR Cluj. „În doi ani vom fi cel puţin la nivelul lui CFR Cluj. Când vor creşte jucătorii noştri, Universitatea Craiova va fi mai tare decât CFR. Cei de la Cluj au adoptat un alt fel de proiect pentru a face performanţă. Au mers pe mâna jucătorilor deja consacraţi şi cu experienţă. Peste doi ani, când şi majoritatea fotbaliştilor Ştiinţei vor avea peste 70 de prezenţe în prima ligă, altfel vor sta lucrurile la echipa noastră. Avem jucători valoroşi, mai au nevoie doar de experienţă. Şi fundaşul lor, Tony, de exemplu, a jucat prin Franţa şi nu s-a remarcat cu nimic, dar, cu cât a strâns mai multe meciuri, cu atât a crescut în valoare, iar acum a devenit un fotbalist consacrat“, a precizat Mititelu. „Până atunci însă, consider că din retur putem bate şi pe Steaua, Dinamo ori CFR Cluj, pentru că în tur am demonstrat că nu suntem departe de ei“, a încheiat patronul Universităţii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII