Acasă Sport Trădaţi de apărare

Trădaţi de apărare

Ceahlăul – Universitatea 1-0
Stadion
„Ceahlăul“, spectatori: 2.500.
A marcat: Rusmir ’64
Ceahlăul: C. Mulţescu – Nohai, Viţelaru, B. Fernandes, Barna – N. Răducan (’72, Cebotaru), Rusmir, Hamza, M. Oprea (’57, Ayza) – V. Frunză, R. Doicaru (’26, Golban). Antrenor: Viorel Hizo.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu, A. Ionescu (’75, Wobay), Velcovici (’68, Baird) – Tănasă, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Nohai, Golban (2), Hamza / Mitchell, D. Stoica.
Cartonaşe roşii: Golban (’79) Nohai (după terminarea partidei) / Baird (după terminarea partidei).
Au arbitrat: M. Drăgănescu – O. Şovre, I. Onicaş.

Chiar dacă au avut destule momente în care şi-au dominat adversarii, elevii lui Napoli au pierdut în faţa Ceahlăului, moldovenii marcând cu concursul defensivei oltene. 

Universitatea Craiova sosise încrezătoare la Piatra Neamţ, propunându-şi să obţină cel puţin un punct din cele şapte anunţate ca obiectiv pentru acest final de an. Şi ar fi putut să-l ia dacă apărarea nu ar fi greşit în minutul 64, când l-a lăsat singur pe Rusmir, sârbul având suficient timp să preia pe piept şi să-l învingă pe Bornescu.
În prima repriză nu s-a jucat prea mult fotbal, arbitrul fiind nevoit să întrerupă de multe ori jocul din cauza intrărilor peste limita regulamentului, care au adus nervozitate în ambele tabere. În minutul 40, Hamza şi Mitchell au fost la un pas de a se lua la bătaie, după un fault al lui Dănănae asupra ganezului, acesta încercând să-şi facă singur dreptate. Cât timp s-a jucat, Universitatea a părut mai insistentă şi şi-a creat mai multe ocazii la poarta lui Mulţescu. Prima i-a aparţinut lui Tănasă, care a reluat cu capul, din careu, o centrare a lui Prepeliţă, mingea fiind reţinută fără probleme de goal-keeper-ul nemţenilor (‘8). Costea şi-a încercat şi el norocul dintr-o lovitură liberă din colţul careului de 16 metri, obţinută de Ionescu după o acţiune personală, dar balonul a trecut peste bară (’15). Ionescu a mai creat o dată pericol la poarta moldovenilor, fiind blocat în cele din urmă de Mulţescu (’26).
Cea mai clară ocazie de gol a Ştiinţei s-a consemnat în ultimul minut al primei reprize, când, după o acţiune cursivă de atac a craiovenilor, mingea a ajuns la Rose, dar şutul acestuia din interiorul careului nu a găsit spaţiul porţii, balonul scurgându-se pe lângă bară. În tot acest timp, gazdele nu au avut decât o ocazie de poartă, prin N. Răducan, care a reluat defectuos cu capul centrarea lui M. Oprea.

Gol dintr-o apărare visătoare

Oltenii au început bine şi repriza secundă, dar Ionescu nu a ştiut să profite de greşeala lui Rusmir, care l-a lăsat singur cu portarul (’50), iar lovitura de cap a lui Costea la faza următoare a fost reţinută de Mulţescu, de lângă bară. Golul a venit în cele din urmă, dar în poarta Universităţii. Deşi până atunci elevii lui Hizo nu arătaseră că ar avea forţa să se impună, Rusmir şi-a adus echipa în avantaj, profitând de lejeritatea fundaşilor adverşi. Mijlocaşul sârb a preluat nestingherit pe piept, sub privirile lui Mitchell, şi a şutat puternic, mingea trecând pe sub piciorul lui Bornescu (’64).
Napoli a fost nevoit să mute şi l-a trimis în teren pe Baird, dar şi cu trei atacanţi, jocul alb-albaştrilor nu s-a schimbat. Oltenii au avut mai mult posesia, însă de fiecare dată finalizarea a lăsat de dorit. Nici Wobay nu a adus acea sclipire de care Ştiinţa ar fi avut nevoie. Din minutul 80, când Ceahlăul a rămas în inferioritate numerică, moldovenii au renunţat şi la construcţie, apărându-se pe două linii şi mizând doar pe contraatac. Iar Ayza ar fi putut da chiar lovitura în două rânduri, după ce a plecat în viteză spre poarta lui Bonescu, prima dată şutând peste, a doua oară în goal-keeper-ul craiovean, după ce l-a ameţit pe Dorel Stoica.
În ultimele zece minute, Universitatea a trecut de trei ori pe lângă egalare. Tănasă a şutat din careu paralel cu poarta (’85), celelalte ocazii avându-l în prim-plan pe Costea. Acesta nu l-a putut învinge pe Mulţescu din şase metri, din poziţie de unu la unu, portarul Ceahlăului respingând şutul cu latul spre colţul lung al atacantului oltean (’86). Peste două minute, Costea s-a aflat din nou în faţa porţii, dar a fost blocat decisiv de Nohai, iar Ştiinţa a plecat de la Piatra Neamţ cu mâna goală.

Exit mobile version