14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, afară din Europa

Steaua, afară din Europa

   Liga Campionilor

Steaua – Slavia 1-1
Stadion
„Steaua“, spectatori 12.000
Au marcat: Badea ’12 / Senkerik ’78
Steaua: Zapata – Emeghara, Goian, Rada, Neşu – Croitoru (Surdu ’77), Ov. Petre, Lovin (Bicfalvi ’66), Neaga, Dică, Badea (Cristocea ’89). Antrenor: Marius Lăcătuş
Slavia: Vaniak – Tavares, Brabec, Hubacek, Svec (Belaid ’30) – Gaucho (Necid ’77), Senkerik, Pudil, Suchy – Krajkik, Volesak (Sourek ’61). Antrenor: Karel Jarolim.
A arbitrat: Alain Hamer (Luxemburg)
Cartonaşe galbene: Croitoru / Hubacek, Krajkik, Sourek

După ce în actuala ediţie a Ligii Campionilor s-a făcut de râs, Steaua a pierdut marţi seară orice speranţă de a mai evolua la primăvară în Cupa UEFA. Elevii lui Lăcătuş au remizat pe teren propriu cu Slavia Praga.

Steaua nu mai are nici o şansă de a mai ocupa locul al treilea în Grupa H a Ligii Campionilor, echivalent cu participarea în 16-imile Cupei UEFA. Gruparea din Ghencea a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Slavia Praga, după ce a fost în avantaj o mare parte din meci.
În ziua în care sărbătoreau 50 de ani de la prima participare în cupele europene, bucureştenii au început bine meciul şi au deschis scorul, în minutul 12, prin atacantul Vali Badea, după o pasă a lui Nicolae Dică. Acesta a fost primul gol marcat de Steaua în faţa propriilor suporteri, în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Înainte de deschiderea scorului, Neaga introdusese şi el balonul în plasă, dar reuşita lui a fost anulată pentru ofsaid.
Cehii s-au trezit repede, iar Ladislav Volessk l-a pus la grea încercare pe Zapata. Aceasta avea să fie însă singura ocazie a oaspeţilor din prima parte, pentru că Steaua a dominat-o teritorial pe Slavia şi şi-a creat alte oportunităţi de a marca. Mai întâi, Neaga a şutat pe lângă poartă de la zece metri, iar apoi Dică l-a servit ideal pe Badea în şase metri, şutul acestuia nimerindu-l pe portarul Vaniak. Singurul lucru negativ pentru Steaua în prima repriză a fost cartonaşul galben primit de Croitoru pentru un fault asupra lui Daniel Pudil, care-l va împiedica pe mijlocaş să joace în ultimul meci al grupei, la Londra, cu Arsenal.

Cehii au smuls un punct pe final

Dacă în prima parte jocul  s-a desfăşurat într-un singur sens, spre poarta Slaviei, repriza secundă s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. Steaua nu a mai avut prospeţimea necesară ca să înscrie al doilea gol, dar nici cehii nu au dat semne că pot egala. Practic, cei doi portari, Zapata şi Vaniak, au şomat până în ultimul sfert de oră al întâlnirii. În minutul 76, Neaga şi Croitoru au irosit cu seninătate şansa de a duce scorul la 2-0, într-un moment în care goal-keeper-ul oaspeţilor era ieşit dintre buturi. La scurt timp, în minutul 78, Senkerik i-a redus la tăcere pe cei 12.000 de spectatori prezenţi pe stadion, învingându-l pe Zapata cu o puternică lovitură de cap, după o centrare bună a lui Tavares. Senkerik înscrisese şi în meciul tur, de la Praga (2-1), cu capul şi tot după o centrare a lui Tavares.
Deşi a mai avut la dispoziţie 12 minute de joc, plus prelungirile, Steaua s-a dovedit neputincioasă şi nu a mai pus în pericol poarta lui Vaniak până la fluierul final.
Deşi a câştigat primul punct şi în prima repriză a avut o evoluţie remarcabilă, se poate spune că Steaua a continuat să se facă de râs, fiind departe de aşteptările patronului Gigi Becali, care anunţa înaintea debutului competiţiei că „roş-albaştrii“ vor obţine cel puţin 12 puncte în faza grupelor.

Rezultatele înregistrate în Liga Campionilor

Grupa E: Stuttgart – Glasgow Rangers 3-2, Olympique Lyon – FC Barcelona 2-2. Clasament: 1. FC Barcelona 11 puncte; 2. Rangers 7; 3. Lyon 7; 4. Stuttgart 3. Grupa F: Dinamo Kiev – AS Roma 1-4, Manchester United – Sporting Lisabona 2-1. Clasament: 1. Manchester United 15 puncte; 2. AS Roma 10; 3. Sporting Lisabona 4; 4. Dinamo Kiev 0. Grupa G: ŢSKA Moscova – PSV Eindhoven 0-1, Inter Milano – Fenerbahce Istanbul 3-0. Clasament: 1. Inter Milano 12 puncte; 2. Fenerbahce 8; 3. PSV 4; 4. ŢSKA Moscova 2. Grupa H: FC Sevilla – Arsenal 3-1, Steaua Bucureşti – Slavia Praga 1-1. Clasament: 1. FC Sevilla 12 puncte; 2. Arsenal 10; 3. Slavia Praga 5; 4. Steaua 1. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII