16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLăcătuş vrea să scape de zero

Lăcătuş vrea să scape de zero

Reprezentanta României în Liga Campionilor, Steaua Bucureşti, aflată încă la „cota“ zero în actuala ediţie, încearcă să obţină astăzi prima victorie, în faţa celui mai uşor adversar posibil din Grupa H a competiţiei, Slavia Praga. Nu va fi însă de ajuns o victorie obţinută în această seară în Ghencea pentru ocuparea locului al treilea, echivalent cu participarea în 16-imile Cupei UEFA, întrucât cehii au deja patru puncte. În tur, la Praga, Steaua a fost învinsă cu 2-1. Şi de atunci a pierdut pe linie: 0-1 acasă cu Arsenal, 1-2 la Sevilla şi 0-2 tot cu FC Sevilla, pe teren propriu.
Luând în considerare şi meciurile din precedenta participare în Liga Campionilor, Steaua a contabilizat nouă partide la rând fără victorie. Ultimul succes a fost înregistrat pe 13 decembrie 2006, la Kiev, în faţa lui Dinamo, scor 4-1.
Steaua a mai întâlnit de trei ori echipe din Cehia, singura victorie a bucureştenilor fiind consemnată pe 7 septembrie 1988,  5-1, chiar la Praga. Fostul antrenor din Ghencea, Gică Hagi, a înscris atunci de două ori. Returul s-a terminat la egalitate, 2-2.
Slavia a jucat în acest sezon, incluzând şi calificările, opt meciuri în Europa, şi a înregistrat trei victorii, trei egaluri şi două înfrângeri. Cehii au acumulat patru puncte, din meciurile cu Steaua (2-1) şi Arsenal Londra (0-0) şi, în afară de întâlnirea de astăzi (21.45, Pro TV), mai au de jucat cu FC Sevilla pe teren propriu. Programul meciurilor care se dispută astăzi în Liga Campionilor:
Grupa E: Stuttgart – Glasgow Rangers, Lyon – Barcelona. Grupa F: Dinamo Kiev – AS Roma, Manchester United – Sporting Lisabona. Grupa G: ŢSKA Moscova – PSV Eindhoven, Inter Milano – Fenerbahce. Grupa H: FC Sevilla – Arsenal Londra, Steaua – Slavia Praga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS