6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor victorie după zece meciuri

Vor victorie după zece meciuri

Dacia Mioveni – Pandurii
Stadion
„Mioveni“, duminică, ora 19.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Dacia: Stanca – L. Dobre, Jula, Daouda, Vladu – Bratu, Balauru, Murgan, Neagoe – Lupaşcu, Vrăjitoarea. Antrenor: Sorin Cârţu.
Pandurii: Dossey – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djakpa – Popete, Vancea, Stângă, Orac – L. Mihai, Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe

Pandurii Târgu Jiu abordează jocul de la Mioveni la victorie, un eventual succes al trupei lui Eugen Neagoe fiind primul obţinut în deplasare în acest tur de campionat. 

După trei luni în care nu a cunoscut gustul victoriei, înregistrând abia trei remize în zece partide, Pandurii Târgu Jiu speră să găsească ieşirea din criză la Mioveni. „Nu poţi să mergi la infinit cu egaluri. Au fost patru meciuri în această perioadă cu primele patru echipe ale ţării. Au fost meciuri în care am ratat mult chiar şi din penalti. S-au cam strâns toate în perioada asta de zece meciuri, dar cred că nu poate fi mai rău decât atât“, a susţinut antrenorul secund, Vali David. Punctul obţinut de panduri în Ghencea alimentează moralul elevilor lui Neagoe, care sunt pregătiţi să joace la victorie. „Avem un meci greu la Mioveni, Dacia având o serie de şase meciuri fără înfrângere. Avem o stare de spirit destul de bună acum la echipă. Cred că şi punctul adus de la Steaua a mai ridicat moralul jucătorilor şi suntem pregătiţi să abordăm la victorie meciul de la Mioveni“, a spus David.
Privind duelul dintre cei doi antrenori, Eugen Neagoe şi Sorin Cârţu, meciul de la Mioveni pare dezechilibrat. Cei doi tehnicieni s-au întâlnit de trei ori şi de fiecare dată „Geană“ a ieşit câştigător. Sezonul trecut, Sorin Cârţu a fost nevoit să renunţe la banca tehnică a echipei Poli Timişoara după un insucces la Târgu Jiu, 0-1 cu pandurii lui Neagoe. Ulterior, pe când antrena pe FC Naţional, Cârţu a fost învins de gorjenii lui „Geană“ atât în sferturile de finală ale Cupei României, cât şi în campionat. Grupării oltene nu-i va fi însă uşor să câştige la Mioveni, mai ales că Sorin Cârţu este cunoscut ca un antrenor cu veleităţi defensive.
Pe lângă suspendaţii Iordache şi Rusu, Eugen Neagoe nu poate conta la Mioveni nici pe Vasilache, Adi Popescu, Păcurar şi Vintilescu, toţi accidentaţi. Indisponibilitatea de lungă durată a lui Vasilache şi Păcurar, ambii cu rupturi musculare, dă de gândit staff-ului tehnic al pandurilor, care se roagă să nu se „rupă“ şi alţi jucători din lot. „Ceva nu e în regulă şi nu ştiu ce. Probabil vom afla până la urmă ce se întâmplă de nu şi-a revenit nici unul. Probabil că unii dintre ei privesc fenomenul fotbal altfel. Noi ne bazăm prea mult acum să ne vindece vremea şi medicamentele. Dar se ştie că vindecarea vine şi de la tine şi, dacă tu te consideri un om bolnav, un om bolnav vei rămâne. Ei trebuie să facă tot posibiliul să se facă bine şi să intre în teren pentru că, până la urmă, acesta este serviciul lor. Stăm şi ne rugăm să nu clacheze Vancea sau alţii. La Mioveni mergem să ne luptăm“, a mai spus David.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS