10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol în ceaţă

Spectacol în ceaţă

Universitatea – Gloria Buzău 3-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 3.500.
Au marcat: Fl. Costea ‘7, ’83, Wobay ’81 / Paleacu ’30
Universitatea: Bornescu – Dănănae, Ciucă (’46, Velcovici), Stoica, Mitchell – Prepeliţă (’67, A. Ionescu), Gărgălie (’46, Wobay), Săceanu, Rose – Fl. Costea, Tănasă. Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria Buzău: Barbu – Nejneru, Jozici, Gheorghiţă, Tudose, Filip – Paleacu, Vlaicu, Ezze, Liţu (’85, Bunică) – V. Simion. Antrenor: Ştefan Stoica.
Cartonaşe galbene: Velcovici / V. Simion, Jozici.
Cartonaş roşu: Gheorghiţă (’44).
Au arbitrat: Cr. Ionescu – N. Marodin, R. Ghinguleac.

Deşi condiţiile de joc au fost ostile, elevii lui Nicolo Napoli şi-au dominat categoric adversarii, obţinând o victorie pe deplin meritată. 

Disputat în condiţii grele, pe o ceaţă densă şi un gazon care s-a transformat repede în mocirlă, meciul de vineri seară dintre Universitatea Craiova şi Gloria Buzău nu a lăsat de dorit. Chiar dacă în unele momente s-a jucat la întâmplare, partida a avut de toate: goluri, multe ocazii de poartă şi o eliminare, trecută în contul oaspeţilor. Până la urmă, câştig de cauză au avut oltenii, prin două goluri marcate pe final de meci, iar puţinii spectatori prezenţi pe „Ion Oblemenco“, deşi intrarea a fost liberă, au plecat mulţumiţi.
Ştiinţa a început jocul în forţă şi a deschis rapid scorul, prin Costea (‘7). Atacantul oltean s-a trezit cu mingea în picior la şase metri de poartă, profitând de o respingere greşită a lui Tudose la o acţiune a lui Tănasă, şi nu l-a iertat pe Barbu. Peste cinci minute, o parte a nocturnei a cedat, dar jocul a putut continua. Gloria a acceptat dominarea gazdelor şi a încercat să lovească pe contraatac. Puţin i-a lipsit să egaleze în minutul 18, dar Liţu nu a putut să-l învingă pe Bornescu din postura de unu la unu. Tănasă a fost apoi aproape de 2-0, însă mingea trimisă de el a trecut cu puţin pe lângă bară (’20).
Buzoienii au reuşit totuşi să egaleze peste zece minute, dintr-o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri craiovean, mingea trimisă de Paleacu pe centrul porţii, la semiînălţime, surprinzându-l pe Bornescu. Golul primit i-a întărâtat pe olteni, care au asediat poarta oaspeţilor. Tănasă s-a aflat din nou la un pas de gol, dar mingea lobată peste Barbu a trecut cu puţin pe lângă bară (’38). Atacantul adus de la FC Argeş s-a aflat iar în prim-plan în finalul primei părţi, când a obţinut eliminarea lui Gheorghiţă, buzoianul faultându-l din postura de ultim apărător. Stoica a trimis apoi din lovitură liberă, dar mingea a trecut cu puţin pe lângă bară.
La reluare, nocturna şi-a revenit, iar ceaţa s-a mai ridicat puţin. Vizibilitatea a devenit mai bună şi spectacolul din teren a continuat. Napoli a mutat decisiv, scoţându-l pe Ciucă, nesigur la unele faze, şi mizând mai mult pe atac. Alb-albaştrii au dominat categoric partea secundă, însă victoria s-a conturat pe final, după ce craiovenii s-au întrecut în ratări şi au tremurat în două rânduri la ocaziile Gloriei.
După ce Costea nu a putut să marcheze din postura de singur cu Barbu (’51), trimiţând pe lângă bară, Simion l-a întins serios pe Bornescu cu un şut din interiorul careului. Portarul oltean a mai fost pus o dată la încercare la trasorul lui Ezze (’70), în rest pe teren existând o singură echipă: Universitatea.
Profitând şi de avantajul omului în plus, craiovenii şi-au creat o mulţime de ocazii, spre disperarea lui Fane Stoica, fostul antrenor al Ştiinţei negăsind soluţii pentru a contracara atacurile elevilor lui Nicolo Napoli. Tănasă a mai ratat o dată din poziţie ideală (’80), pentru ca, în trei minute, Universitatea să se desprindă decisiv. Wobay a marcat spectaculos cu un şut din întorcere, din cădere, după o acţiune bună a lui Andrei Ionescu, iar Florin Costea a închis tabela cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII