29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConcurenţă mare la naţională

Concurenţă mare la naţională

Selecţionerul României va anunţa duminică lotul final pentru mondiale şi spune că pot apărea surprize.

Selecţionerii naţionalei de handbal feminin a României mai au răgaz până duminică, după Trofeul Carpaţi, să anunţe lotul care va participa la Campionatul Mondial din Franţa. Antrenorul principal, chimistul Gheorghe Tadici, este mulţumit de atmosfera de la lot, dar a afirmat că pot apărea surprize mari după ultimele trei partide de pregătire.

– Domnule Tadici, care este atmosfera la Cluj-Napoca?
– Atmosferă de muncă, toate fetele se mobilizează şi dau totul la antrenamente. Concurenţa este mare, pentru că duminică vom anunţa lotul final pentru Campionatul Mondial. Acum, din propria experienţă, mă aştept ca de lunea viitoare să intervină şi o perioadă de relaxare, pentru că fetele selecţionate se vor vedea cu sacii în căruţă. Asta depinde de caracterul fiecăreia dintre ele. Oricum, le spun de acum, pot apărea mari surprize pentru că văd că o parte din jucătoarele consacrate au o formă mai slabă decât câteva din cele care vin din spate.
– E bine că naţionala din Congo nu va mai veni la Trofeul Carpaţi?
– Nu este bine, este excelent. Acest lucru l-am cerut încă de anul trecut. Am putut să mai chemăm jucătoare pentru România B, concurenţa este şi mai mare şi oricând pot apărea handbaliste care să demonstreze că pot face parte din lotul pentru Franţa. Anul trecut, aşa s-a întâmplat cu Neagu, Vădineanu, Nechita sau Bârsan, jucătoare care acum sunt în vederile noastre pentru echipa mare.

„Elisei are 50 la sută şanse“

– Cum se comportă Vali Elisei?
– Se antrenează normal, a şi jucat o repriză la un meci-test. A făcut un control medical care a ieşit bine şi va mai avea unul decisiv mâine (astăzi – n.r.). După părerea mea, are 50 la sută şanse să prindă lotul pentru mondiale. Totul depinde de tonusul pe care-l va avea la Trofeul Carpaţi, în cazul în care va primi acceptul medicilor să joace.
– Specialiştii văd România favorită în Franţa, pentru că majoritatea handbalistelor vin de la Oltchim…
– E foarte uşor de zis. Şi eu pot spune orice, dar îmi place să mă bazez pe argumente solide. Ca şi noi, alte opt-nouă echipe vor medalii la Campionatul Mondial. Rusia, Franţa, Norvegia, Germania, chiar şi Brazilia sunt formaţii solide. Dacă până la urmă va participa şi Danemarca, va fi încă o echipă puternică. Oricum, nu mi se pare normal ca danezele să fie invitate de IHF pentru că nu se va prezenta Congo. Dacă noi nu ne calificam, credeţi că ne invita cineva? Nici vorbă.
– Aţi avut o discuţie lungă cu Amariei. Posibil să fie şi Carmen la Campionatul Mondial?
– Exclus, nu se pune problema. Am vorbit cu Amariei, mi-a spus că-i pare rău pentru situaţia în care este, că pierde Campionatul Mondial. Am lăsat-o să se antreneze cu lotul B al României, nu puteam să o alung. Mai multe nu pot face pentru ea în acest moment. Am înţeles că în ultima perioadă s-a antrenat cu băieţii, ceea ce nu cred că-i face tocmai bine.
– L-aţi „convocat“ pe Popa Seviştean la lot…
– Când s-a anunţat că nu va veni Congo, am primit multe telefoane de la antrenori care se autopropuneau la lot. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, m-a întrebat cu cine vreau să colaborez şi normal că mi-am dorit secundul de la Oltchim la lot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS