Acasă Sport Naţionala şi Fiorentina îl aşteaptă pe Mutu

Naţionala şi Fiorentina îl aşteaptă pe Mutu

„Briliantul“ va începe un program intens de recuperare pentru a putea juca în disputa de pe 2 decembrie, dintre Fiorentina şi Inter Milano.

Adrian Mutu, atacantul român al formaţiei AC Fiorentina, face eforturi pentru a-şi reveni cât mai repede, în urma accidentării suferite, dorind să fie apt de joc pe 2 decembrie, când va avea loc partida din Serie A cu Internazionale Milano, echipă la care evoluează fundaşul Cristian Chivu. Mutu va începe un program intens de recuperare pentru a putea juca în disputa cu campioana en-titre a Italiei. „Adrian Mutu îşi doreşte foarte mult să poată evolua în acel meci, la fel ca şi antrenorul Prandelli, care are nevoie de atacantul român, liderul incontestabil al echipei. Tehnicianul formaţiei a observat creşterea constantă în jocul lui Mutu, care este mai rapid decât brazilianul Kaka pe ultimii 20 de metri“, a scris site-ul firenzeviola.it.
„Briliantul“ s-a accidentat într-un meci al Fiorentinei, suferind o leziune de gradul I la muşchiul femural drept, iar perioada de recuperare a fost estimată la trei săptămâni. În urma acestei accidentări, internaţionalul român nu a făcut parte din lotul tricolorilor pentru meciul cu Bulgaria şi nu va juca nici în partida cu Albania din preliminariile CE 2008.

„Mutu este Fenomenul“

Site-ul firenzeviola.it îl consideră pe Adrian Mutu cel mai bun jucător al echipei AC Fiorentina în acest sezon, în care gruparea toscană se află pe locul secund în campionat după disputarea a 12 etape.
Internaţionalul român a primit nota 7,5 pentru prestaţiile din acest sezon, la fel ca şi portarul Sebastien Frey şi fundaşul Alessandro Gamberini. Cea mai mare notă, 9, a primit-o antrenorul Cesare Prandelli, considerat creatorul acestei formaţii. „Doar el este Fenomenul. Cu majuscule, deoarece este singurul jucător care poate salva Fiorentina prin capacităţile sale tehnico-tactice, prin golurile şi prin pasele sale decisive. Acest loc secund al Fiorentinei i se datorează în mare parte. Nouă nu ne rămâne decât să aplaudăm incomensurabilul său talent“, a notat firenzeviola.it.

Absenţa „Briliantului“, regretată de tricolori

Fără accidentatul Adrian Mutu, echipa naţională a României a efectuat, duminică, un antrenament de recuperare şi refacere la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, la care au fost prezenţi 22 de jucători. Naţionala României a sosit sâmbătă noapte de la Sofia, după meciul cu Bulgaria, pierdut cu scorul de 0-1, în preliminariile CE 2008, iar ieri-dimineaţă jucătorii au susţinut un nou antrenament la Mogoşoaia.
Daniel Niculae, cel care l-a înlocuit pe Mutu în partida cu Bulgaria, a recunoscut că absenţa „Briliantului“ a avut un impact major asupra evoluţiei naţionalei României. „În partida de la Sofia a contat absenţa lui Mutu, care a fost principalul marcator din această campanie“, a spus „Nico“.
Şi oficialii Federaţiei Române de Fotbal au fost de acord că prezenţa în prima reprezentativă a lui Mutu are o importanţă foarte mare. „Nu suntem dependenţi de Adrian Mutu, dar prezenţa lui este foarte importantă“, a spus directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Exit mobile version