12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, expulzată de la Podari

Ştiinţa, expulzată de la Podari

Primarul din Podari, Constantin Gheorghiţă, nu mai vrea să pună terenul la dispoziţia „satelitului“, după ce Mititelu l-a atacat la televizor.

Adrian Mititelu nu s-a certat doar cu suporterii şi cu primarul Craiovei, Antonie Solomon. Finanţatorul Ştiinţei a „reuşit“ să şi-l pună în cap şi pe edilul-şef al comunei Podari, Constantin Gheorghiţă, după ce într-o emisiune televizată l-a atacat pe acesta din urmă şi i-a jignit pe jucătorii echipei din Podari. La un antrenament al Universităţii, desfăşurat pe terenul din localitatea mai sus-amintită, alb-albaştrii au fost deranjaţi de jucătorii echipei din Podari, care aveau şi ei antrenament de la acea oră. Aceştia au intrat şi au ocupat jumătate din teren, apoi au glumit pe seama juveţilor, spunând că „dacă joacă un meci scot uşor un 0-0 la pauză“. Primarul Gheorghiţă a decis să-l expulzeze pe Mititelu cu echipă cu tot de pe stadion.
În afara desfăşurării unor antrenamente ale echipei mari, Universitatea avea o înţelegere cu Constantin Gheorghiţă, conform căreia echipa-satelit să se pregătească şi să joace meciurile din Liga a IV-a la Podari. De vineri, Universitatea II se pregăteşte temporar la cantonamentul din Lunca Jiului, dar oficialii Ştiinţei încearcă în aceste zile să găsească un teren care să găzduiască „satelitul“ până la anul, în luna mai, când va fi dat în folosinţă noul teren din cadrul Complexului „Ion Oblemenco“.

Plata impozitului – suspendată

Curtea de Apel Craiova a dat câştig de cauză, vineri, clubului de fotbal Universitatea Craiova şi a suspendat executarea plăţii impozitului către primărie pentru folosirea arenei „Ion Oblemenco“. Sentinţa este valabilă până la o reevaluare a impozitului, oficialii clubului oltean considerând că acesta este „umflat“, motiv pentru care au depus contestaţie.
De asemenea, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca Finanţele doljene să deblocheze conturile clubului de fotbal Universitatea, după ce miercuri instituţia respectivă luase această măsură faţă de gruparea craioveană pentru a recupera datoria de 18 miliarde de lei vechi către primărie. Un nou termen în procesul pentru reevaluarea datoriei dintre clubul din Bănie şi primăria oraşului va avea loc în cursul lunii decembrie 2007.

Amical Universitatea – Inter Milano?

Universitatea Craiova ar putea susţine o partidă de verificare în compania italienilor de la Inter Milano. Preşedintele companiei Pirelli România, Alberto Pirelli, a prezentat această intenţie cu prilejul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu. Compania italiană, care deţine o uzină la Slatina, intenţionează să deschidă şi o şcoală de fotbal care ar urma să fie patronată de Fundaţia clubului FC Internazionale Milano.
Pentru a promova acest proiect, Pirelli intenţionează să organizeze, anul viitor, la Craiova, o partidă amicală între Universitatea Craiova şi Inter Milano. Alt atu al organizării acestui meci în Bănie este faptul că la Inter evoluează şi Cristi Chivu, fotbalist care între anii 1998-2000 a jucat la Ştiinţa. Cel mai probabil, acest joc va fi cel de prezentare a lotului Universităţii pentru campionatul 2008-2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII