11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPăcurar, port-bonheur-ul gorjenilor

Păcurar, port-bonheur-ul gorjenilor

Alexandru Păcurar, mijlocaşul coordonator al „pandurilor“, a contribuit la ultimul succes al trupei lui Neagoe, 3-0 cu Gloria Buzău pe „Municipal“. Accidentat în acel meci, Păcurar nu a mai fost recuperat şi, coincidenţă sau nu, nici echipa lui Eugen Neagoe nu a mai cunoscut gustul victoriei. Deşi au trecut mai bine de două luni şi jumătate de la accidentare, Alex Păcurar are puţine şanse de a reveni pe teren în meciul cu Dacia Mioveni. Acesta şi-a reluat antrenamentele, dar nu la intensitatea dorită din cauza unor contracturi ce apar îndeosebi la sprinturile pe distanţe medii, neputând deocamdată anticipa data revenirii sale pe gazon.

– Alex, eşti garantul victoriei pentru Pandurii?
– Nu cred că acesta e motivul pentru care Pandurii nu a mai câştigat, că nu am jucat eu. E doar o coincidenţă. Echipa a jucat destul de bine meciurile astea, dar a fost vorba şi de ghinion. Am avut ocazii, dar nu am mai înscris cum am reuşit în returul trecut, când din trei ocazii marcam un gol. În meciurile astea nu a fost să fie.
– Ce lipseşte echipei acum?
– Rezultatele pozitive, victoriile. Cu un succes echipa ar prinde curaj, moralul ar fi mai bun şi după o victorie ar veni şi altele.
– Trei egaluri în zece meciuri e cam puţin, totuşi.
– Aşa e. Campionatul acesta l-am început bine. După primele etape toată lumea se aştepta să terminăm turul pe locurile 4-5, dar important acum e să spargem gheaţa cu o victorie.
– Care a fost momentul ce a dezechilibrat echipa?
– A fost şi meciul cu Farul, dar şi cel de la Ceahlăul, când am avut 1-0 şi am pierdut. La fel de important a fost partida de la Iaşi, când am avut două ocazii singur cu portarul şi nu am reuşit să băgăm mingea în poartă. Cu Farul a fost important deoarece a fost acasă şi noi aici am cam câştigat.

Vrea nouă puncte din patru meciuri

– Câte puncte mai poate face Pandurii în acest an?
– Mai sunt patru etape cu cele două din retur şi eu zic că putem strânge nouă puncte. Este important meciul de la Mioveni. Dacă învingem o să câştigăm şi meciurile de acasă cu Gloria Bistriţa şi „U“ Cluj.
– Ce a însemnat egalul cu Steaua din Ghencea. A fost mai mult decât un punct?
– Nu a fost mai mult decât un punct. A fost un punct care ne prinde bine. Important a fost şi egalul de la UTA, pentru că nu se mai aştepta nimeni, ei având 3-0 la pauză. Echipa a dat dovadă de caracter şi a reuşit egalul.
– Cum vezi lupta pentru evitarea retrogradării?
– Grea. Sunt multe echipe acolo în subsol care se luptă pentru evitarea retrogradării. Noi sperăm să continuăm în Liga I. Următorul meci este foarte important pentru noi. Dacă Dacia învinge, s-ar distanţa puţin de noi. Avem neapărat nevoie de victorie şi pentru moralul nostru şi cu cât vine mai repede cu atât mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS