17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, pe podium în 2010

Ştiinţa, pe podium în 2010

Invitat miercuri seară la emisiunea Fanatik Show de la Telesport, patronul echipei din Bănie a precizat că alb-albaştrii se pot bate pentru un loc pe podiumul Ligii I abia din sezonul 2009-2010.

Pentru Universitatea Craiova, acest campionat este considerat compromis de către conducere, finanţatorul echipei, Adrian Mititelu, anunţând că se gândeşte acum doar la viitor. Deşi a admis faptul că s-a temut de retrogradare după seria de şapte eşecuri consecutive, patronul Ştiinţei susţine că alb-albaştrii sunt pe drumul cel bun odată cu venirea lui Nicolo Napoli, dar că în prezent nu se poate vorbi de o luptă cu granzii campionatului. „Avem jucători de perspectivă şi acest lucru l-au spus mulţi specialişti în fotbal. Sunt convins că, într-o zi, cu această echipă sau pe scheletul ei Universitatea va reuşi să câştige campionatul, va fi o forţă, însă e nevoie de timp. Campionatul este greu de câştigat, pentru că poţi să fii foarte bun şi să-l pierzi. Probabil că în ediţia 2009-2010 putem să fim o echipă de primele trei locuri, atunci când Ionescu, Costea, Dina şi ceilalţi jucători ai noştri vor mai creşte, vor aduna 60-70 de meciuri în prima ligă“, a afirmat Mititelu. Acesta a mai menţionat că are o ofertă de două milioane de euro pentru Andrei Ionescu, dar şi pentru Mitchell, Stoica şi Bornescu, însă de la echipă nu va pleca nimeni.
În acest sezon, Universitatea va miza şi pe jucătorii mai tineri, care trebuie să aibă cât mai multe meciuri în picioare. „Avem tineri promiţători, care au 19-20 de ani şi trebuie să joace. Am încredere în ei şi trebuie să-i băgăm, pentru că, dacă nu intră în acest an, când oricum obiectivele sunt compromise, atunci când să mai joace?“, a mai spus Mititelu, care a precizat că obiectivul stabilit iniţial pentru acest sezon era obţinerea unui loc de Cupa UEFA.

Mulţumit de metodele lui Napoli

Finanţatorul Ştiinţei nu s-a arătat prea afectat de decizia FIFA de interzicere a dreptului de a efectua transferuri pentru că, oricum, în Bănie nu erau aşteptaţi prea mulţi jucători. „Vom ataca această hotărâre a FIFA, însă vă spun sincer că oricum nu am fi adus mulţi jucători noi. În planurile mele şi ale lui Napoli nu intrau decât unu-doi fotbalişti, dar, în principal, ne doream un atacant valoros“, a precizat Mititelu, care s-a declarat încântat de metodele de lucru ale antrenorului italian: „Nicolo Napoli e un om extraordinar, un superprofesionist şi voi avea răbdare cu el pentru că nu am încotro. Din ce a arătat până acum, ne-a făcut pe toţi să fim optimişti. E un tip ordonat, vrea să ştie orice amănunt şi are cu adevărat prestanţă. La el, nimeni nu mişcă în front, indiferent de nume“.
Patronul Universităţii a vorbit şi despre revelaţia actualului sezon, CFR Cluj: „La început, nu mi-a convenit ceea ce se întâmplă acolo, însă după aceea mi-am dat seama că este un lucru bun pentru fotbalul românesc. Câştigarea campionatului de către CFR ar sparge gheaţa după 17 ani şi ne-ar da şi nouă încredere că se poate, că provincia poate triumfa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII