24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi-au asigurat banii pe 2008

Pandurii şi-au asigurat banii pe 2008

Reprezentanţii celor şapte asociaţi ai clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Centrul Energetic Rovinari, Centrul Energetic Turceni, USMO, SNLO, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi Artego, au semnat pe 5 octombrie 2007 un protocol prin care se obligă să asigure bugetul grupării din Liga I pe anul calendaristic 2008. Deşi ameninţa după instalarea în fruntea CER că nu va mai da bani pentru Pandurii, directorul Laurenţiu Ciurel s-a dovedit un bun platnic, achitând până în prezent 1.310.000 de lei din cei 1.500.000 pe care CER trebuie să-i dea pentru anul 2007.
Ciurel a trimis o adresă clubului prin care se obliga ca până la sfârşitul acestui an să achite şi restanţa de 190.000 de lei pe care Centrul Energetic Rovinari o datorează grupării gorjene. Clubul Pandurii Târgu Jiu are în prezent un buget de 2.000.000 de euro asigurat de asociaţii clubului, la care se adaugă banii din sponsorizări, drepturile TV etc. Bugetul poate fi suplimentat dacă echipa lui Eugen Neagoe va ocupa la finalul acestui sezon un loc de cupe europene, care este, de fapt, şi obiectivul acestui campionat.

Cantonament în Turcia sau Cipru

Echipa Pandurii Târgu Jiu a creionat deja programul de pregătire din pauza competiţională, jucătorii lui Eugen Neagoe urmând să revină pe 12 ianuarie la antrenamente, iar o săptămână mai târziu vor pleca într-un stagiu centralizat în Turcia sau Cipru.
„Avem patru variante pentru efectuarea stagiului de pregătire de iarnă, analizăm bine ofertele şi ne vom decide. În Turcia sunt două variante, Belek, unde am efectuat şi cantonamentul din iarna trecută, care a ieşit foarte bine, şi Lara, unde am înţeles că ar fi condiţii foarte bune. De fapt, avem de ales numai din hoteluri de cinci stele. Mai este şi Cipru, unde ni s-a propus să mergem la Avya Napa şi Larnaca, unde iarăşi sunt toate condiţiile. O să discut şi cu antrenorul Eugen Neagoe şi vom alege“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.
Dacă vor alege varianta Belek, gorjenii vor putea să participe din nou la turneul Aracadia Cup, unde s-au clasat pe locul trei. „Am dori să participăm la un turneu cu jocuri de verificare, pentru că altfel e miza în asemenea partide. Sunt variante, de exemplu la Belek se organizează Arcadia Cup, competiţie unde am jucat şi noi anul trecut şi unde se pun la bătaie şi premii în bani, 4.000 de euro locul I şi 2.000 de euro locul II. Chiar dacă sunt meciuri amicale, există o motivaţie în plus să joci bine şi să câştigi. Deja la turneul de la Belek şi-au anunţat prezenţa Honved Budapesta (Ungaria), Spartak Kalanya (Rusia) şi Slava Bratislava (Slovacia), însă cu siguranţă vor mai participa şi alte echipe“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS