24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDomenech ascunde telecomenzile jucătorilor

Domenech ascunde telecomenzile jucătorilor

Selecţionerul naţionalei Franţei vrea să le interzică jucătorilor să vadă la televizor meciul Scoţia – Italia, din preliminariile Campionatului European, de al cărui rezultat depinde şi calificarea echipei din „Hexagon“.
Franţa va juca la Kiev, contra Ucrainei, şi are nevoie de un punct pentru a obţine biletele pentru Campionatul European, dar o victorie a Italiei la Glasgow în faţa Scoţiei i-ar califica pe francezi automat. „Pentru noi, meciul Scoţia – Italia nu există. Ştiu exact unde sunt poziţionate televizoarele la cantonamentul de la Clairefontaine, iar sâmbătă le voi stinge pe toate. Voi ascunde şi telecomenzile. Riscăm să avem o deziluzie dacă ne uităm la meci, aşteptând o victorie care ar putea să nu apară. Prefer ca jucătorii să joace cărţi sau să facă altceva şi să afle rezultatul a doua zi“, a declarat Domenech.
Selecţionerul Franţei poate să le ascundă telecomenzile jucătorilor, dar nu poate să le risipească acestora speranţele că Italia va câştiga. Thierry Henry, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Franţei (23 de goluri), a declarat că va face galerie Italiei: „Le voi ţine pumnii italienilor. Ar fi un turneu final urât fără campioana lumii“. În schimb, Samir Nasri susţine că Franţa se va califica indiferent de rezultatul meciului de la Glasgow. „Oricare ar fi rezultatul, noi vom merge în Ucraina să luăm puncte şi ne vom califica“, a spus mijlocaşul francez.

Donadoni a făcut deja primul unsprezece

Naţionala Italiei şi-a continuat în această săptămână, la Coverciano, pregătirile pentru meciul de la Glasgow, cu antrenamente în fiecare după-amiază. La lotul „squdrei azzurra“  s-a alăturat şi Gianluca Zambrotta, iar Donadoni are acum la dispoziţie toţi jucătorii. Presa din Peninsulă susţine că selecţionerul Italiei a „desenat“ deja echipa care va intra pe teren pe „Hampton Park“. Buffon ar urma să stea în poartă, Oddo, Barzagli, Cannavaro şi Zambrotta, în apărare, Camoranesi, Pirlo, Ambrosini şi Gattuso la mijloc, Toni şi Di Natale, în atac.
Înaintea meciurilor de mâine şi de miercuri, clasamentul Grupei B se prezintă astfel: 1. Franţa 25 de puncte; 2. Scoţia 24; 3. Italia 23; 4. Ucraina 16; 5. Georgia 10; 6. Lituania 10; 7. Insulele Feroe 0.
Franţa şi Scoţia au câte 11 meciuri jucate, în timp ce Italia a disputat numai zece partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS