11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaţi de pământ cu Ferencvaros!

Daţi de pământ cu Ferencvaros!

Oltchim Vâlcea – Ferencvaros Budapesta
Sala Sporturilor
„Traian“, astăzi, ora 19.30 (TV Sport).
Echipe probabile:
Oltchim:
Huţupan – Maier, Meiroşu, Beşe, Gâlcă, Luca, Nechita. Antrenor: Gheorghe Tadici.
FTC: Harisova – Ilieş, Juhasz, Kovacsicz, P. Szamornski, Uhrakova. Antrenor: Gyula Zsiga.
Vor arbitra: Andre Hansen, Oistein Pettersen.
Observator EHF: Vladimir Vujnovic.

Oltchim Râmnicu Vâlcea mai are nevoie de un singur succes, astăzi, cu „mândria Ungariei“, pentru a fi matematic calificată în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor. 

Astăzi, Sala Sporturilor „Traian“ găzduieşte ultima partidă a Oltchimului din prima fază a grupelor Ligii Campionilor. Campioana en-titre a României va întâlni campioana din Ungaria, FTC Budapesta, şi porneşte favorită la o nouă victorie, a patra consecutivă, care i-ar asigura prezenţa în faza a doua a grupelor, indiferent de restul rezultatelor. În tur, chimistele au făcut instrucţie cu trupa antrenată de Zsiga, scor 32-22, chiar dacă au evoluat în faţa a peste 2.000 de unguri care au scandat în permanenţă lozinci antiromâneşti.
Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi cei doi tehnicieni nu se gândesc decât la o victorie la scor în faţa „mândriei Ungariei“.
„Le batem fără probleme. Dacă le-am învins pe propriul teren la zece goluri diferenţă nu văd cum ne-ar încurca la Vâlcea, unde avem şi publicul în spate“, a spus „secundul“ Seviştean Popa. De altfel, managerul SC Oltchim, Constantin Roibu, le-a transmis fetelor să le dea câte goluri vor putea unguroaicelor.

Gyula crede în minuni
 
În tabăra cealaltă, tehnicianul lui FTC şi secundul naţionalei Ungariei, Gyula Zsiga, a acordat un interviu site-ului oficial al federaţiei europene (www.eurohandball.com), în care declară că elevele sale pot produce la Vâlcea marea surpriză. „Oricine speră. Pregătesc echipa pentru orice situaţie, de ce să nu sperăm la o surpriză. Totuşi, dacă Oltchim nu va avea o zi foarte proastă, ne va fi foarte greu să sperăm la un rezultat pozitiv“. Zsiga le-a lăudat pe Ionela Gâlcă, „un incredibil pivot“, pe Beşe, „o handbalistă de top, cu o aruncare foarte puternică“, şi Huţupan, „un portar de excepţie“, şi a concluzionat: „Practic, vom avea în faţă naţionala României, care se va bate pentru medalii la Campionatul Mondial din Franţa“.

Risc maxim în tribune

Duelul va fi aprig şi în tribune, acolo unde 300 de unguri, 200 veniţi de la Budapesta, 100 de la Odorheiul Secuiesc, vor încerca să facă faţă celor peste 2.500 de vâlceni, care vor lua cu asalt Sala „Traian“. Meciul de astăzi a trezit un interes deosebit printre suporterii oltencelor, având în vedere rivalitatea tradiţională româno-ungară, dar şi incidentele din semifinalele ediţiei trecute a Cupei Cupelor, când autocarele venite de la Vâlcea au fost bombardate cu pietre şi sticle de maghiari. Organizatorii vor mobiliza un număr impresionant de forţe de ordine, mai ales după ce membrii galeriei „Brigada Zăvoi“ au anunţat că sunt pregătiţi să se răzbune pentru incidentele din capitala Ungariei.
Programul meciurilor din etapa a patra a Ligii Campionilor: Grupa A: Gyor Graboplast – Union Ribarojja, Podravka Vegeta – Slagelse; Grupa B: IK Sävehof – Zvezda Zvenigorod, FC Nürnberg – Krim Ljubljana; Grupa C: Lada Togliatti – Kometal Petrov, Larvik – Hypo Viena; Grupa D: Oltchim – FCT Budapesta, Buducnost Podgorica – Viborg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS