5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarii nu acceptă mâna întinsă de tricolori

Bulgarii nu acceptă mâna întinsă de tricolori

Jucătorii României au încercat să dezamorseze starea conflictuală existentă între reprezentativa noastră şi cea bulgară, însă jucătorii din ţara vecină nu par să renunţe aşa uşor la resentimente.

Jucătorii naţionalei României au încercat în ultimele zile să dezamorseze starea conflictuală existentă între reprezentativa noastră şi cea bulgară, situaţie care a fost alimentată de presa din cele două ţări. Fotbaliştii bulgari nu par însă să renunţe uşor la resentimente, declaraţiilor lor inflamând şi mai mult spiritele.
Meciul dintre Bulgaria şi România va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul „Vasil Levski“ din Sofia, în Grupa G a preliminariilor CE 2008.

Trică: „Iubesc Bulgaria, dar vreau s-o înving“

Fost jucător al echipelor Litex Loveci şi ŢSKA Sofia, mijlocaşul Eugen Trică, care evoluează la CFR Cluj, a spus într-un interviu acordat presei din ţara vecină că iubeşte Bulgaria, dar sâmbătă vrea s-o învingă.
„Vrem să terminăm primii în grupă şi pentru a fi siguri de asta avem nevoie de şase puncte din meciurile cu Bulgaria şi Albania. Cred că în partida de sâmbătă şansele sunt egale“, a spus el, adăugând că are mulţi prieteni în Bulgaria şi multe amintiri plăcute de acolo.
Trică i-a luat apărarea lui Mutu, care a fost aspru criticat de presa bulgară după meciul România – Olanda de la Constanţa, când atacantul român a spus că şi-ar dori ca alături de tricolori să meargă la CE 2008 jucătorii batavi, deoarece sunt mai civilizaţi. Trică a subliniat că Mutu este un caracter puternic şi un mare jucător.
„Cei care îl cunosc ştiu bine cum e Mutu. Păcat că s-a ajuns să fie atacat în acest fel în ziarele bulgare. Nimeni din echipa României nu a vorbit urât de Bulgaria“, a spus mijlocaşul tricolorilor.

Angelov: „Le vom răspunde românilor pe teren“

Fundaşul Stanislav Angelov (Energie Cottbus) a spus că pe jucătorii bulgari nu-i interesează declaraţiile agresive ale românilor şi că vor răspunde pe teren.
„Nu ne interesează ce zic românii, noi le vom răspunde pe teren. Cât timp mai sunt şanse, le vom juca până la capăt“, a spus Angelov.
La rândul său, atacantul Martin Petrov (Manchester City) a menţionat că o victorie în faţa României ar fi un mic pansament pentru dezamăgirea ratării calificării.
„Întotdeauna ne-am concentrat mai bine cu echipele de valoare, vedeţi meciurile cu Olanda şi România, decât în faţa unor echipe ca Albania. Nu e o scuză pentru ce s-a întâmplat, ci o posibilă explicaţie. Vrem un stadion plin la meciul cu România, avem nevoie de sprijinul suporterilor. Să batem România ar fi o mică satisfacţie după ce calificarea este compromisă“, a menţionat Petrov.
Selecţionerul Bulgariei, Dimitar Penev, a spus că este încântat de modul în care jucătorii săi s-au pregătit până acum şi de determinarea de care au dat dovadă. Penev a adăugat că va avea discuţii individuale cu jucătorii, în care îi va motiva suplimentar pentru meciul cu România.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS