22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, sancţionată de FIFA

Ştiinţa, sancţionată de FIFA

Gruparea din Bănie a fost amendată de forul internaţional şi i s-a interzis pentru un an dreptul de a mai face transferuri în urma memoriilor depuse de Marquinhos, Edu Magri şi Negri.

Cei trei fotbalişti brazilieni aduşi la Universitatea Craiova în perioada în care clubul era patronat de Dinel Staicu, Marquinhos, Edu Magri şi Negri, au obţinut, în primă fază, câştig de cauză în procesul intentat grupării din Bănie. Pentru că nu şi-au primit salariile în ultimele luni de contract, fiind alungaţi de la Ştiinţa pe uşa din dos, jucătorii cariocas, care nu au impresionat cu nimic în perioada în care au îmbrăcat tricoul alb-albastru, s-au adresat instanţelor sportive competente. Ei au depus memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne şi la FIFA, aceasta din urmă comunicând ieri Ştiinţei hotărârea luată. Forul condus de Sepp Blater a decis să amendeze Universitatea cu suma de 180.000 de euro, echipei fiindu-i interzis totodată dreptul de a efectua transferuri până în noiembrie 2008.
Apărătorii lui Marquinhos, Edu Magri şi Negri au făcut referire în memoriul înaintat instanţelor la momentele penibile pe care le-au trăit cei trei în perioada petrecută în Bănie, subliniind faptul că aceştia au fost lăsaţi de izbelişte la cantonamentul din Lunca Jiului, fără posibilitatea de a se întoarce în ţara natală. Brazilienii au făcut rost de bani de la impresari şi rude, după ce primiseră de la Dinel Staicu câte 500 de euro în momentul semnării contractului, iar de atunci nu au mai reuşit să dea ochii cu patronul. Cei trei solicită în prezent, pe lângă salariile restante, şi daune în valoare de 50.000 de euro.

Universitatea are drept de recurs

Hotărârea FIFA nu este definitivă, actualul finanţator al Ştiinţei, Adrian Mititelu, susţinând că gruparea olteană are drept de recurs în termen de 30 de zile. În plus, Universitatea aşteaptă un răspuns şi de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, sentinţa acestuia rămânând în pronunţare, după ce, la începutul lunii septembrie, Ovidiu Costeşin şi Silvian Cristescu, pe atunci în conducerea clubului, au fost în Elveţia pentru a apăra cauza Ştiinţei.
„Am primit decizia FIFA, dar este cu recurs în 30 de zile, ceea ce vom şi face. Aşteptăm un răspuns şi de la TAS, după ce am depus acolo documentele necesare. Am plătit 20.000 de euro unei case de avocatură din Elveţia pentru a ne reprezenta în acest caz. Am avut numai necazuri din cauza acestor trei brazilieni, despre care nici măcar nu poţi să spui că au făcut ceva bun pentru echipă în scurta perioadă în care au jucat aici“, a afirmat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII