14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, fără obiective măreţe

România, fără obiective măreţe

Naţionala de futsal a României va pleca astăzi spre Porto (Portugalia), locul unde în perioada 16-25 noiembrie se va desfăşura Campionatul European. Calificată în premieră la cea mai importantă competiţie europeană interţări, România face parte din Grupa A, alături de Italia, Portugalia şi Cehia, în Grupa B fiind repartizate Spania, Ucraina, Serbia şi Rusia.
Selecţionata tricoloră, pregătită încă de la înfiinţare, acum patru ani, de Zoltan Jakab, nu şi-a propus un obiectiv măreţ pentru Europene, ci doar să facă o figură frumoasă. „Singura echipă din grupă cu care ne putem bate de la egal la egal este Cehia. În rest, cu Italia, campioană europeană în 2003, sau Portugalia, ţara gazdă, ne dorim să jucăm cât mai bine. Un loc trei în grupă ar fi bun. Celelalte ţări participante au o istorie mult mai lungă în spate, iar noi suntem la prima participare la un turneu final“, a spus ieri portarul Cătălin Rizan, singurul jucător de la FC Craiova convocat la naţională.
De-a lungul celor patru ani au mai cochetat cu naţionala de futsal şi alţi jucători craioveni: Călin Pantelimon, Alin Bugălă, Sorin Chivu, Marius Cioboiu, însă doar Rizan a „supravieţuit“. Lotul de 14 jucători al României este alcătuit pe „scheletul“ campioanei CIP Deva, acolo unde selecţionerul Jakab este antrenor. Cu excepţia craioveanului Rizan şi a doi jucători de la Odorheiu Secuiesc (Zoltan Mihaly şi Lazlo Szocs), restul sportivilor provin de la Deva: Lazlo Klein (portar), Gabriel Dobre, Gabriel Molomfălean, George Tomescu, Lorand Szocs, Marian Şotârcă, Florin Matei, Alpar Csoma, Cosmin Gherman, Dumitru Stoica, Robert Lupu.
România va debuta vineri la Campionatul European, urmând să întâlnească în meciul inaugural Cehia. Duminică, tricolorii vor înfrunta Italia, iar pe 21 noiembrie urmează să joace cu ţara gazdă. În semifinale se califică primele două echipe clasate în fiecare grupă.
În ultimul amical înainte de plecarea în Portugalia, România a fost învinsă de Belgia, scor 4-3, partida desfăşurându-se luni seară la Chiajna. În prima întâlnire dintre cele două ţări, de duminică, românii se impuseseră cu 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS