11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii s-au mulţumit cu puţin

Pandurii s-au mulţumit cu puţin

Steaua – Pandurii 0-0
Stadion
„Steaua“, spectatori: 7.140.
Steaua: Zapata – P. Marin, Baciu, Rada, Neşu – Nicoliţă, Ov. Petre, Lovin (’80, Croitoru), Cristocea (’46, Surdu) – Dică, V. Iacob (’56, Neaga). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Pandurii: Dossey – Jackson, Rusu, Chibulcutean, I. Dragomir (’46, Mândrean) – Stromajer (’69, Popete), Vancea, Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă (’81, Dedu). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: P. Marin, Nicoliţă / Iordache, Dossey, Rusu, Vancea.
Au arbitrat: A. Ioniţă – M. Nagy, B. Szoke.

Elevii lui Eugen Neagoe au obţinut, luni seară, un punct pe terenul Stelei, însă gruparea de pe Jiu rămâne în zona retrogradării cu două etape înainte de finalul turului.  

Fără opt posibili titulari, „pandurii“ au reuşit să smulgă o remiză albă în Ghencea la capătul unui meci de luptă în care Steaua nu şi-a creat nici o ocazie notabilă la poarta lui Dossey. Altă dată nevoiţi să joace şi sub presiunea tribunei, gorjenii au fost întâmpinaţi de un stadion aproape gol, ostil echipei lui Lăcătuş, spectatorii sancţionând fiecare eroare a gazdelor prin huiduieli, înlocuite o dată cu trecerea timpului de înjurături. Antrenorul Eugen Neagoe a apărat încă de la început punctul oferit prin regulament într-un sistem 4-5-1, Piţurcă fiind singura „speranţă“ de gol a oltenilor. Surprinzător, în unsprezecele de start al echipei Pandurii şi-au făcut apariţia pentru prima dată în acest sezon fundaşii laterali Jackson şi Dragomir, doar primul bifând toate minutele.
Steaua a forţat, fără vlagă, deschiderea scorului, Dică finalizând la colţul scurt o combinaţie cu Iacob, dar Dossey a respins în corner (’10). Abia peste douăzeci de minute bucureştenii s-au mai apropiat de poarta oaspeţilor, însă Dică a şutat mult peste. Cu Ilie Iordache foarte activ, Pandurii şi-a creat singura ocazie de gol în minutul 32, când Orac a reluat cu capul la colţul lung, dar balonul s-a scurs pe lângă poarta lui Zapata. Ovidiu Petre a ratat ţinta, cu capul, dintr-o fază fixă (’40), iar repriza s-a încheiat nedecis. Şi partea a doua a fost tacticizată la maximum de Neagoe, care şi-a cantonat echipa în propria jumătate şi nu a lăsat nici o şansă bucureştenilor. Doar câteva tentative de şut ale lui Iordache (’68, ’80, ’86) şi ale lui Neaga (’84, ’88) au reprezentat singurele situaţii de a marca ale unei reprize fără ritm şi fără gol.

Egalul, un lucru mare

Jucătorii lui Eugen Neagoe apreciază punctul obţinut în dauna Stelei, chiar dacă gruparea gorjeană nu a scăpat din zona retrogradării. „Ne ajută foarte mult acest punct în Ghencea. Putem spune că e de aur. La fiecare joc orice punct câştigat e foarte important pentru noi, pentru moralul nostru şi vrem să o ţinem tot aşa. Suntem într-o situaţie nasoală şi fiecare meci îl tratăm cu seriozitate. Dacă până acum puteam să mai greşim, de acum încolo trebuie să câştigăm cât mai multe jocuri şi să ieşim din subsol“, a declarat Ilie Iordache, omul meciului în Ghencea.
Robert Vancea a avut sarcina să-l blocheze pe Dică şi s-a achitat perfect de ea, declarându-se mulţumit cu remiza în faţa Stelei. „Poate dacă aveam mai mult curaj ieşea mai bine. E bine şi aşa, să nu mâniem pe Dumnezeu. Să faci cu Steaua egal în Ghencea e lucru mare, mai ales în situaţia în care eram. E un rezultat bun. Pentru noi fiecare punct e important, contează în lupta pentru retrogradare“, a spus Vancea.

Oboseală peste tot

Antrenorul Eugen Neagoe a afirmat după meci că şi-ar fi dorit victoria, deşi din tactica abordată nu a reieşit acest lucru. Prudenţa a fost cuvântul de ordine pentru Pandurii, cu toate că tehnicienii gorjenilor erau conştienţi că Steaua era obosită. Cu cinci mijlocaşi preocupaţi să anihileze jocul adversarei şi un singur vârf, oltenii nu au contat nici un moment la poarta lui Zapata. Destul de moale, Alexandru Piţurcă a câştigat prea puţine dueluri cu fundaşii adverşi şi rareori a susţinut urcările în ofensivă ale mijlocaşilor laterali. Obosit devreme, Piţurcă a permis fundaşilor centrali ai Stelei să avanseze în situaţii de finalizare. „Ne-am dorit să câştigăm pentru că trei puncte ne scoteau din zona fierbinte a clasamentului şi eram mult mai liniştiţi“, a spus Neagoe. Acesta consideră că egalul a fost echitabil, în urma unui joc slab al ambelor formaţii.
„Dacă reuşeam să câştigăm şi să acumulăm trei puncte era un rezultat mare. S-au întâlnit două echipe obosite, nu a fost un meci aşa cum şi-au dorit spectatorii. Cred că rezultatul este echitabil. Şi noi am fost obosiţi, am jucat cu două zile mai devreme. A fost şi un teren foarte greu, aşa că am avut un adversar în plus“, a adăugat tehnicianul gorjenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS