16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim şi-a păstrat reputaţia

Oltchim şi-a păstrat reputaţia

Oltchim – Buducnost 35-22
Sala Sporturilor
„Traian“, spectatori: 3.000.
Oltchim: Huţupan (8 parade), Tolnai (5 parade), Pâslaru (5 parade) – Maier (7 goluri), Nechita (6), Stanca (2), Beşe (3), Luca (1), Meiroşu (5), Lecuşanu (3), Vădineanu (5), Ivan, Gatzel (2), Ţăcălie (1). Antrenor: Gheorghe Tadici.
Buducnost: Barjaktarovic (8 parade), Milenkovic (4 parade) – Damjanac (2 goluri), Radicevic (7), Dragutinovic (2), Jovanovic (1), Radovic (6), Orlandic (4), Milacic. Antrenor: Tonje Tiselj.
Au arbitrat: V. Aliyev, A. Aghakishiyev (Azerbaidjan).

3.000 de vâlceni au venit să vadă pe viu a treia victorie a Oltchimului în Liga Campionilor la handbal feminin. Chimistele întâlneau pe propriul teren campioana din Muntenegru, Buducnost Podgorica, echipă care în mod normal nu putea pune probleme formaţiei cu cea mai bună linie de clasament dintre toate cele 16 participante în cea mai tare competiţie europeană. Oaspetele au reuşit să ţină pasul doar în primele 30 de minute, în care echilibrul s-a menţinut cât de cât, 15-11 la pauză, şi era clar că surpriza nu avea să se producă la Râmnicu Vâlcea.
În repriza secundă, chimistele au făcut ce au vrut cu oaspetele şi şi-au mărit treptat avantajul pe tabela de marcaj. La 13 minute de la reluare, Vâlcea avea deja 10 goluri avans, scor 26-16, moment din care Gheorghe Tadici a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie. Finalul întâlnirii le-a găsit în teren pe Roxana Gatzel, revenită după şase luni de absenţă, Tamaş, Ivan, Vădineanu şi Ţăcălie, dar Buducnost nu a putut să revină şi să piardă onorabil. În cele din urmă, a fost 35-22, rezultat care asigură calificarea Oltchimului în faza a doua a grupelor, o premieră pentru sportul de echipe din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS