27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNico şi-a revenit

Nico şi-a revenit

Daniel Niculae a scos penaltiul din care Auxerre a marcat singurul ei gol în meciul disputat în deplasarea de la Sochaux (1-1) şi a fost unul dintre cei mai buni de pe teren.

După câteva meciuri în care a fost de nerecunoscut, atacantul român al formaţiei franceze Auxerre, Daniel Niculae, a avut o evoluţie foarte bună în partida disputată în deplasare, la Sochaux, şi încheiată cu scorul de 1-1, în runda a 14-a din Ligue 1. Introdus din primul minut pe teren de antrenorul Jean Fernandez, Niculae a fost aproape de gol în debutul partidei. În minutul 8, Perquis, de la gazde, a trimis neglijent spre portarul Richert, Niculae a interceptat, iar goal-keeper-ul lui Sochaux nu a avut altă soluţie decât să-l faulteze pe român. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, iar la punctul cu var s-a prezentat mijlocaşul danez Thomas Kahlenberg, care nu a greşit ţinta. Şi când echipa sa s-a aflat în avantaj, Niculae a reprezentat în permanenţă un pericol pentru poarta gazdelor, care au lăsat spaţii mai mari în defensivă în încercarea lor de a egala. Din păcate pentru „Nico“ şi pentru coechipierul şi compatriotul său, Gabriel Tamaş, la rândul lui titular, Auxerre nu a reuşit să se desprindă pe tabelă şi să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon. În minutul 90+1, Sochaux a reuşit să înscrie şi să obţină un punct important, Pitau reluând cu capul în plasă, la o fază la care a greşit fundaşul Jaues.

 

Niculae a fost notat cu 6

 

Pentru evoluţia de pe stadionul „Auguste Bonal“, Niculae a fost notat cu 6 de cotidianul L’Equipe, o notă similară primind doar coechipierii săi Traore şi Sorin. Românul a marcat cinci goluri în 11 meciuri jucate în actuala ediţie a campionatului Franţei, un bilanţ nu tocmai rău, având în vedere că, în toată stagiunea trecută, a punctat doar de patru ori. În schimb, Gabriel Tamaş, aflat şi el la al unsprezecelea meci în tricoul lui Auxerre, a primit nota 5,5 în cotidianul L’Equipe.

În ciuda faptului că au remizat la Sochaux, „alb-albaştrii“ lui Jean Fernandez continuă să ocupe un loc modest, al 17-lea, cu numai 14 puncte. Auxerre va avea în etapa viitoare un meci greu pe teren propriu, cu Le Mans, una dintre revelaţiile actualei ediţii a campionatului, care ocupă locul al patrulea în clasament. Le Mans s-a impus sâmbătă cu 3-2, pe teren propriu, în faţa formaţiei Saint Etienne, în condiţiile în care gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 27.

 

Nancy nu se lasă

 

Echipa care a uimit pe toată lumea în acest sezon, AS Nancy, a mai obţinut un rezultat pozitiv sâmbătă, 0-0, pe terenul unei formaţii aflate în suferinţă, Paris Saint Germain. Echipa antrenată de Pablo Correa continuă să ocupe locul al doilea, la patru puncte distanţă de Rennes, aflată pe poziţia a treia şi la trei puncte în spatele liderei Olympique Lyon.

Sâmbătă seară, singura echipă care a reuşit să câştige în deplasare a fost Lens, elevii lui Jean-Pierre Papin impunându-se cu scorul de 2-1 la Metz, „lanterna roşie“ din Ligue 1. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 57, prin vedeta lor, Monterrubio, dar au fost egalaţi cu 20 de minute înainte de final, când pentru Metz a punctat Aguirre. În minutul 87, Khiter, recent intrat pe teren, a adus toate cele trei puncte în vistieria lui Lens, care a urcat pe locul 15 în clasament.

Ligue 1, etapa a 14-a

Rezultatele înregistrate în etapa a 14-a a campionatului Franţei: Le Mans – Saint Etienne 3-2, Lille – Nice 1-1, Metz – Lens 1-2, Monaco – Strasbourg 3-0, Paris SG – Nancy 0-0, Sochaux – Auxerre 1-1, Valenciennes – Caen 3-0. Aseară, după închiderea ediţiei, s-ai jucat partidele: Bordeaux – Rennes, Lyon – Marseille, Lorient – Toulouse .

Clasament: 1. Lyon 31; 2. Nancy 28; 3. Rennes 24; 4. Le Mans 23; 5. Bordeaux 22; 6. Valenciennes 21; 7. Monaco 20; 8. Nice 20; 9. Strasbourg 19; 10. Saint Etienne 18; 11. Lille 17; 12. Toulouse 16; 13. Paris SG 16; 14. Lens 15; 15. Lorient 15; 16. Caen 15; 17. Auxerre 14; 18. Sochaux 13; 19. Marseille 11; 20. Metz 7.

Etapa viitoare: Auxerre – Le Mans; Caen – Bordeaux; Lens – Lorient; Nancy – Lille; Nice – Paris SG; Marseille – Metz; Rennes – Lyon; Saint Etienne – Sochaux; Strasbourg – Valenciennes; Toulouse – Monaco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS