16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie şi calificare!

Victorie şi calificare!

Oltchim – Buducnost Podgorica
Sala Sporturilor
„Traian“, ora 19.30 (TV Sport)
Oltchim (echipa probabilă): Huţupan – Maier, Luca, Meiroşu, Beşe, Gâlcă, Nechita.
Vor arbitra: Vagif Aliyev şi Alekper Aghakishiyev (Azerbaidjan).
Delegat EHF: Henryk Szczepanski (Polonia).

Oltchim întâlneşte astăzi pe Buducnost Podgorica şi două puncte sunt echivalente cu accederea în faza a doua a grupelor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat cum nu se putea mai bine în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, două victorii contra principalelor contracandidate la calificare, Viborg şi FTC Budapesta, iar astăzi, de la ora 19.30, joacă o nouă partidă crucială. Elevele lui Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa vor da piept cu reprezentanta Muntenegrului, Buducnost Podgorica, şi alte două puncte sunt echivalente cu accederea, în premieră pentru sporturile de echipă din România, în faza următoare a Ligii Campionilor. Pe hârtie, chimistele sunt mari favorite la victorie, mai ales că joacă pe propriul teren, unde nu au pierdut nici un meci de mai bine de un an şi jumătate. Ultima formaţie care se poate mândri că a trecut de Oltchim este Podravka Koprivnika, în turul sferturilor de finală ale ediţiei trecute din Cupa Cupelor. În teren, lucrurile par a nu sta atât de simplu, oaspetele având de partea lor experienţa de ani buni în Liga Campionilor şi spiritul de luptă specific formaţiilor ex-iugoslave. În primele două runde, Buducnost a contabilizat un succes pe propriul teren cu FTC şi o înfrângere clară în Danemarca, cu Viborg.

Tonje Tiselj a antrenat-o pe Huţupan

Oaspetele Oltchimului de astăzi sunt antrenate de un tehnician experimentat, Tonje Tiselj, care a mai activat şi la celebra formaţie slovenă Krim Ljubljana. Tonje a avut-o ca elevă, o perioadă, şi pe actuala chimistă, Luminiţa Huţupan Dinu. Din fericire, campioana din Muntenegru nu va conta pe serviciile Gabrielei Tănase, interul care s-a consacrat la Vâlcea renunţând în această toamnă la activitatea competiţională. Principalele pericole pentru poarta vâlceană vor fi Ivana Mladenovic, Andjela Dragutinovic şi Ana Milacic.

Optimism în tabăra olteană

La Oltchim, toată lumea, de la femeia de serviciu şi până la managerul Constantin Roibu, crede într-un nou succes la scor al galacticelor. „Le vom învinge fără probleme, cred că Buducnost este cea mai slabă formaţie a grupei D“, spune secundul Popa, completat şi de vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru: „Faptul că fetele vor avea în spate publicul vâlcean, faptul că am demonstrat că avem valoare în meciurile cu Zvezda, Viborg, Lada Togliatti sau Byasen ne dau speranţa că vom obţine o victorie fără dubii“. Singurul care rămâne circumspect este Gheorghe Tadici: „Nu ne va fi uşor. Buducnost a învins pe FTC în prima partidă şi a ţinut piept Viborgului până la pauză. Trebuie să fim foarte atenţi“.

Programul etapei a III-a în Liga Campionilor
Grupa A: Cem. la Union-Ribarroja – Slagelse DT, Gyor Graboplast – Podravka Vegeta.
Grupa B: Zvezda Zvenigorod – Krim Ljubljana, IK Sävehof – FC Nurnberg.
Grupa C: HC Kometal Gjorce Petrov – Hypo Niederösterreich, Lada Togliatti – Larvik.
Grupa D: FTC Budapesta – Viborg HK, Oltchim Rm. Vâlcea – Buducnost T-Mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS