8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRuşii, acuzaţi că l-au otrăvit pe Tommy Haas

Ruşii, acuzaţi că l-au otrăvit pe Tommy Haas

Tenismanul Alexander Waske a făcut o dezvăluire şocantă în cotidianul Bild. Acesta a afirmat că Tommy Haas ar fi fost otrăvit de ruşi în septembrie, în semifinala Cupei Davis, pierdută de Germania, la Moscova, în faţa Rusiei, scor 2-3, când jucătorul german s-a plâns de dureri de stomac după primul meci de simplu. Waske a susţinut că a aflat de acest lucru chiar de la un rus, căruia nu i-a dezvăluit identitatea din motive lesne de înţeles.
„Am vorbit cu un rus din Moscova despre Cupa Davis. El mi-a zis, în treacăt, că probabil întâlnirea ne-a lăsat un gust amar, după ce Tommy Haas a fost otrăvit. Atunci eu i-am spus că Tommy a avut probleme gastrice, cauzate de o gripă, dar el m-a contrazis, spunându-mi că jucătorul nostru a fost otrăvit. Omul mi-a spus doar că există mereu mijloace când vrei să otrăveşti pe cineva. Şi el trebuie să ştie, pentru că lucrează cu 170 de echipe din Rusia şi din ţările vecine“, a povestit Waske.

Haas nu exclude această variantă

„Victima“ complotului, Tommy Haas, care nu a putut evolua decât în primul meci de simplu, pierdut cu scorul de 2-6, 2-6, 2-6 în faţa lui Igor Andreev, după această partidă acuzând dureri puternice de stomac, a afirmat că ipoteza otrăvirii poate fi reală. „Am fost şocat când mi-a spus Alex ceea ce a aflat. Dar acum, când mă gândesc cât de rău mi-a fost atunci, nu m-aş mira să fie adevărat. Îmi amintesc că eu am fost singurul din echipă care, după masă, mai comandam seara în cameră o gustare sau latte macchiato. Din moment ce nimeni altcineva din echipă nu s-a mai plâns de dureri de stomac, atunci, dacă ipoteza ar fi adevărată, înseamnă că aşa am fost otrăvit“, a explicat Haas.
Chiar dacă medicul echipei de Cupă Davis a Germania, Erich Rembeck, s-a arătat surprins de idee, acesta a afirmat că ipoteza otrăvirii este plauzibilă, pentru că simptomele prezentate de Tommy Haas ar putea indica acest lucru. „Nu pot să exclud ipoteza otrăvirii, pentru că pe Tommy Haas l-am consultat doar legat de simptomele pe care le-a prezentat. Atunci nu am avut nici un indiciu care să ne determine sa îi facem teste legate de o posibilă otrăvire“, a precizat Rembeck.
Rusia s-a calificat în finala Cupei Davis pe care o va disputa, în deplasare, cu Statele Unite, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS