8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-au faţă de Ligă

N-au faţă de Ligă

Liga Campionilor

Steaua – FC Sevilla 0-2
Stadion
„Steaua“, spectatori 9.000.
A marcat: Renato ’25, ’65.
Steaua Bucureşti: Zapata – Emeghara, Goian, Rada, Neşu – Nicoliţă, Ov. Petre, Lovin, Croitoru (V. Badea ’46) – Dică – Iacob (Surdu ’63). Antrenor: Marius Lăcătuş.
FC Sevilla: Palop – D. Alves, Mosquera, Dragutinovic, Adriano – Jesus Navas (Hinkel ’89), Keita, Poulsen, De Mul (Capel ’65) – Kanoute (Fabiano ’70), Renato.
Antrenor: Manolo Jimenez.
A arbitrat: Herbert Fandel (Germania).
Cartonaşe galbene: Emeghara, Rada / Kanoute, Adriano.

Pentru a patra oară în actuala ediţie a Ligii Campionilor se poate spune că Steaua s-a făcut de râs. Sevilla nu a lăsat nici o şansă echipei lui Lăcătuş în Ghencea şi s-a impus cu 2-0.

Cu doar un şut pe spaţiul porţii în 90 de minute, şi acela slab, Steaua nu a avut nici o şansă în faţa Sevillei la Bucureşti, pierzând cu 2-0 disputa cu spaniolii şi, totodată, orice posibilitate de a mai ajunge în optimile Ligii Campionilor. Mai mult, gruparea din Ghencea şi-a redus mult şi şansele de a mai termina pe locul al treilea în Grupa H, echivalent cu participarea în şaisprezecimile Cupei UEFA, după egalul obţinut de Slavia Praga cu Arsenal Londra (0-0).
Steaua a suferit încă din primele minute ale întâlnirii disputate în faţa a numai 9.000 de spectatori, Sevilla făcând un presing eficient în jumătatea bucureştenilor. În minutul 8, spaniolii au trimis primul şut pe poartă, De Mul încercând vigilenţa lui Zapata. Două minute mai târziu, a fost rândul lui Renato să-şi încerce norocul, dar mingea a trecut puţin pe lângă bară. Steaua a replicat timid, printr-o lovitură cu capul dată de Rada peste poartă, în urma unui corner. Pe fondul dominării teritoriale, spaniolii au deschis scorul în minutul 25 prin Renato, care a trimis în plasă din cinci metri o minge respinsă de Zapata după o lovitură de cap a lui Poulsen.
Steaua nu a reuşit să lege nimic la centrul terenului, iar atacanţii Dică şi Iacob au rămas izolaţi între fundaşii Sevillei. În finalul primei reprize, masivul Kanoute a fost la un pas să ducă scorul la 2-0, dar şutul său din careu a trecut puţin peste poarta lui Zapata.

Nu au jucat nimic nici în partea a doua

În partea a doua, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a simţit nevoia să schimbe ceva şi l-a introdus pe atacantul Vali Badea în locul lui Marius Croitoru. Gruparea din Ghencea a avut un început de repriză mai bun, dar s-a limitat la şuturi de la distanţă, însă nu au pus nici un moment în pericol poarta lui Palop. Nicoliţă a ratat cea mai mare ocazie a Stelei, mijlocaşul fiind deposedat înainte să şuteze după ce a pătruns bine în careu pe partea dreaptă. Sevilla şi-a majorat avantajul de pe tabelă în minutul 65, în urma unei acţiuni colective de toată frumuseţea. Mai întâi spaniolii au ameţit defensiva Stelei cu o combinaţie de senzaţie a lui Daniel Alves cu Renato. Primul a culcat doi fundaşi cu o fentă, apoi a urmat o pasă cu călcâiul pentru Navas şi o centrare pentru Renato, care l-a executat cu o lovitură puternică de cap pe Zapata.
În ultimele zece minute, după ce spaniolii au mai redus turaţia motoarelor, Steaua a beneficiat de spaţii în plus în atac, pe care nu au reuşit să le fructifice. Doar Vali Badea, în minutul 81, a reuşit să trimită mingea pe spaţiul porţii, dar mult prea slab pentru a-l învinge pe Palop. În schimb, Surdu s-a umplut de penibil la două faze, cu execuţii de începător, fiind fluierat şi de public.
Steaua rămâne fără nici un punct după patru meciuri jucate în Liga Campionilor şi cu puţine speranţe de a mai obţine vreunul până la sfârşitul fazei grupelor.

Jimenez a apreciat evoluţia Stelei din repriza secundă

Cu toate că pe teren s-a văzut o diferenţă imensă de valoare între jucătorii celor două echipe, antrenorul oaspeţilor, Manolo Jimenez, a fost de părere că Steaua nu a fost cu mult mai prejos decât Sevilla. El a catalogat evoluţia roş-albaştrilor din repriza a doua drept satisfăcătoare.
„A fost un meci în care
ne-am luat toate măsurile de precauţie pentru a contracara jocul Stelei. Sevilla a câştigat pentru că a fost mai bună, dar nici Steaua nu a fost cu mult mai prejos. Având în vedere cum am jucat în prima repriză, rezultatul final nu reflectă ocaziile pe care le-am avut. Dacă ne luăm însă după cea de-a doua repriză, rezultatul final reflectă realitatea din teren“, a spus Jimenez.
În schimb, fundaşul Ivica Dragutinovic a declarat la finalul meciului că Steaua a lăsat impresia unei echipe care s-a temut foarte mult de această confruntare. „A fost un meci greu, dar noi am reuşit să facem o partidă foarte bună, în special din punct de vedere tactic. Steaua a părut că îi este frică astăzi, deşi am mai jucat cu ei de trei ori. Sper să îi învingem pe Arsenal şi cred că putem câştiga cu uşurinţă la felul cum jucăm pe propriul teren“, a spus Dragutinovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS