5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrestaţie mediocră

Prestaţie mediocră

Spadasinii juniori de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat recent la Campionatul European de scrimă, desfăşurat la Praga (Cehia). Rezultatele obţinute de delegaţia României de spadă au fost sub aşteptări. Cea mai bună clasare a obţinut-o echipa masculină, care a încheiat concursul pe locul 10, după ce, la ediţia precedentă la Europenelor, ocupase un merituos loc cinci.
La Praga, „tricolorii“ au învins reprezentativele Slovaciei, Belarusului şi Estoniei, iar în optimi au fost eliminaţi de Elveţia. Echipa a fost formată din craiovenii Daniel Nica, Dorian Pârvan, Mădălin Popescu şi sătmăreanul Zoltan Tardi.
În întrecerea individuală, Daniel Nica şi Dorian Pârvan s-au calificat pe tabloul de 32, încheind concursul pe locurile 25, respectiv 28. Mădălin Popescu s-a clasat abia pe locul 59 din 128 de participanţi.
La feminin, evoluţia româncelor a fost şi mai modestă. Echipa formată din craiovencele Marina Tiţa, Raluca Sbârcea, Andreea Cătălina şi din stelista Simona Deac a ocupat locul 11, faţă de locul opt anul trecut.
La individual, Simona Deac s-a clasat a 37-a, Marina Tiţa, pe 37, Raluca Sbârcea, pe 68, iar Andreea Cătălina, pe 81. 

„O experienţă utilă pentru băieţi“

Antrenorul craiovean de la lot Dumitru Popescu a apreciat evoluţia celor şase sportivi craioveni drept mediocră şi a punctat plusurile şi minusurile delegaţiei: „Daniel Nica, Dorian Pârvan şi Raluca Sbârcea (la echipe) au primit notă de trecere, iar «corigenţi» au rămas Andreea Cătălina, Marina Tiţa şi Mădălin Popescu. La echipe, fetele au întâlnit adversari puternici, din cauza evoluţiei slabe de la individual, şi au fost eliminate de Rusia. Băieţii mai au doi ani de juniorat, iar Campionatul European de la Praga a fost o experienţă bună pentru ei. Au luptat de la egal la egal cu multe echipe bune“.
Alături de Dumitru Popescu, de pregătirea sportivilor s-a mai ocupat alt antrenor de la CSM-LPS Craiova, Ionel Bărbosu.
În perioada 17-18 noiembrie, toţi juniorii craioveni, inclusiv cei care au concurat la Europenele din Cehia, vor participa la Cupa Federaţiei, concurs găzduit de Craiova, care are caracter de selecţie pentru loturile naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS