11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMilan, prea tare pentru Lucescu

Milan, prea tare pentru Lucescu

Liga Campionilor

Şahtior Doneţk 0
AC Milan 3
Stadion „
Olympisky“, spectatori 25.000
Au marcat: Inzaghi ’66, ’90+3, Kaka ’72
Şahtior: Pyatov – Srna, Chygrybskiy, Yezerskiy, Raţ (73' Willian) – Ilsinho, Hubschman, Fernandinho – Jadson – Lucarelli (77' Castillo), Brandao (84' Gladkiy). Antrenor: Mircea Lucescu.
Milan: Dida; Bonera, Nesta, Kaladze, Serginho (85' Brocchi); Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Kakŕ, Seedorf (79' Maldini); Gilardino (63' Inzaghi). Antrenor: Carlo Ancelotti.
A arbitrat: Robert Vink (Olanda)
Cartonaşe galbene: Fernandinho, Ilsinho / Gattuso, Kakŕ, Ambrosini

La fel ca în urmă cu două săptămâni, Milan s-a impus la trei goluri diferenţă în faţa echipei lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk. Ucrainenii nu mai sunt aşa de siguri de calificarea în optimi.

Mircea Lucescu a intenţionat să abordeze meciul cu Milan, de la Doneţk, altfel decât o făcuse la Milano, în urmă cu două săptămâni, când „minerii“ au atacat şi s-au lăsat descoperiţi în apărare. Marţi seară, Şahtior a jucat mai prudent, însă, în cele din urmă, italienii tot au reuşit să marcheze de trei ori, tabela de pe „Olympisky“ arătând 0-3 la finalul întâlnirii, care a contat pentru Grupa D.
Prima repriză nu a avut prea multe faze de poartă. Răzvan Raţ a fost autorul primului şut spre poartă, fundaşul român al lui Şahtior trimiţând mingea puţin pe lângă poartă din lovitură de la 22 de metri. Au urmat o centrare bună a lui Jadson şi o reluare cu capul a lui Dmytro Chygrynskiy în braţele portarului brazilian Dida. Cea mai mare ocazie a Şahtiorului a fost consemnată în minutul 32, când Cristiano Lucarelli a creat panică pe partea dreaptă a apărării italiene, iar mingea a ajuns în cele din urmă la croatul Darijo Srna, care a şutat din prima. În dreptul Milanului, poate fi consemnat doar şutul slab al lui Serginho, reţinut fără probleme de Pyatov.

„Diavolul“ milanez s-a trezit în repriza a doua

În repriza a doua, Milan a fost mai incisivă în atac, spre deosebire de prima parte, când portarul gazdelor a şomat. Totuşi, primul şut periculos i-a aparţinut brazilianului Fernandinho, de la Şahtior Doneţk, care a şutat din afara careului, milimetric pe lângă stâlpul din stânga lui Dida. În minutul 57, Milan a fost aproape de gol, centrarea excelentă a lui Pirlo fiind reluată în bară de căpitanul oaspeţilor, Massimo Ambrosini. Portarul Pyatov era bătut la această fază şi nu a făcut altceva decât să privească unde se duce mingea.
În minutul 63, antrenorul oaspeţilor, Carlo Ancelotti, a fost foarte inspirat şi l-a trimis în treen pe Filippo Inzaghi în locul lui Gilardino, care fusese unul dintre cei mai slabi jucători ai Milanului până atunci. Trei minute mai târziu, „Superpippo“ avea să înscrie primul gol al partidei, cu un şut din prima, după o pasă genială a lui Pirlo. La faza golului, Răzvan Raţ a greşit, deoarece nu a ieşit la ofsaid alături de ceilalţi fundaşi ai lui Şahtior.
Golul a turnat parcă plumb în picioarele ucrainenilor, care s-au văzut conduşi cu 2-0 în minutul 72, când Inzaghi a primit o minge cu spatele la poartă şi i-a pasat în lateral lui Kaka, brazilianul executându-l pe Pyatov cu un şut bine plasat, la colţul lung.
Şahtior a încercat să reducă din handicap, dar Fernandinho şi Jadson nu au fost inspiraţi. În al treilea minut al prelungirilor, Inzaghi a mai „lovit“ o dată, pe contraatac, fiind servit de altruistul Kaka.
Milan este lideră în Grupa D, cu nouă puncte, iar Şahtior rămâne pe locul doi, cu şase puncte.

Celtic a învins la limită pe Benfica

În al doilea meci jucat, marţi seară, în Grupa D a Ligii Campionilor, formaţia scoţiană Celtic Glasgow s-a impus la limită, cu 1-0, pe teren propriu, în faţa portughezilor de la Benfica Lisabona. Unicul gol al meciului de pe „Celtic Park“ a fost marcat de irlandezul McGeady, al cărui şut a fost puţin deviat şi de un fundaş al lusitanilor. Aiden Mc Geady a fost titularizat în linia mediană a gazdelor, în locul japonezului Shunsuke Nakamura, accidentat. Gazdele au avut mai multe ocazii de gol pe parcursul întâlnirii şi au meritat victoria. Benfica s-a trezit abia după minutul 60, odată cu intrarea lui Angel De Maria. Acesta s-a aflat la originea a două faze periculoase la poarta lui Lee Naylor, rămase însă fără rezultat pe tabelă.
Peste trei săptămâni, Celtic, în prezent pe locul al treilea în grupă, va disputa, pe teren propriu, cu ucrainenii de la Şahtior Doneţk, „finala“ pentru locul al doilea.

Liga Campionilor, faza grupelor

Rezultate:
Grupa A: Liverpool – Beşiktaş 8-0; FC Porto – Olympique Marseille 2-1. Clasament: 1. FC Porto 8 puncte; 2. Marseille 7; 3. Liverpool 4; 4. Beşiktaş 3. Clasament: Grupa B: Valencia – Rosenborg 0-2,  Schalke-Chelsea 0-0. Clasament: 1. Chelsea 8 puncte; 2. Rosenborg 7; 3. Schalke 4; 4. Valencia 3. Grupa C: Lazio Roma – Werder Bremen 2-1, Olympiakos Pireu – Real Madrid 0-0. Clasament: 1. Real Madrid 8 puncte; 2. Lazio 5, 3. Olympiakos 5, 4. Werder 3. Grupa D: Şahtior Doneţk – AC Milan 0-3,  Celtic Glasgow – Benfica Lisabona 1-0. Clasament: 1. Milan 9 puncte; 2. Şahtior 6; 3. Celtic 6; 4. Benfica 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS