11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHenin, Ivanovic şi Şarapova au început bine

Henin, Ivanovic şi Şarapova au început bine

Lidera clasamentului WTA, belgianca Justine Henin, a debutat cu dreptul la „Turneul Campioanelor“, competiţie găzduită de Madrid şi dotată cu premii totale de trei milioane de dolari, un milion de „verzişori“ revenindu-i finalistei. Henin a câştigat în faţa rusoaicei Anna Chakvetadze în două seturi, scor 6-1, 7-6, la capătul unui joc spectaculos. Belgianca a deschis meciul la serviciu, pentru ca în game-ul cu numărul doi să realizeze deja primul break. După ce Chakvetadze a câştigat primul ei game abia în game-ul cu numărul patru, Henin a făcut un nou break pentru 5-1, apoi a închis setul cu un game câştigat la zero. Setul secund a fost foarte disputat, cu multe răsturnări de situaţie, dar a fost câştigat în cele din urmă de Justine Henin, la tie-break.
Înaintea acestei confruntări, cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori, iar belgianca Henin s-a impus în ambele, ultima dintre ele având loc anul acesta, în luna aprilie, în semifinalele de la Miami.
Sârboaica Ana Ivanovic, locul patru mondial, a învins-o cu 6-1, 4-6, 7-5 pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul doi mondial şi marea favorită a întâlnirii. Ivanovic, care a împlinit 20 de ani chiar în ziua meciului, şi-a depăşit adversara după un meci-maraton, încheiat după miezul nopţii chiar şi la Madrid, acolo unde se dispută ediţia din acest an a „Turneului Campioanelor“.
Sârboaica a început în forţă şi a condus cu 6-1, 3-0, însă Kuzneţova a avut o tresărire de orgoliu, a câştigat şase din următoarele şapte game-uri şi şi-a adjudecat setul doi cu 6-4. În setul decisiv, Ivanovic a condus, din nou, cu 3-0 şi a fost egalat, însă tânăra jucătoare din Serbia nu a mai cedat psihic şi s-a impus în cele din urmă cu 7-5, după ce a revenit în game-ul 11, pe serviciul său, de la 0-40 şi a făcut 6-5, după foarte multe egalităţi şi avantaje, iar apoi a finalizat disputa cu un break alb.
În alt meci disputat la Madrid, Maria Şarapova şi-a adjudecat victoria cu Daniela Hantuchova, cu scorul de 6-4, 7-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS