20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBudapesta, redută cucerită

Budapesta, redută cucerită

Ferencvaros Budapesta – Oltchim 22-32 (11-13)
Sala sporturilor „FTC“
, spectatori: 2.000.
Ferencvaros: Pastrovics, Harisova – Kovacsicz (4), Soos, Szucsanszki (4), Juhasz (3), Szamoransky (3), Nemeth (1), Ilyes (2), Uhrakova (3), Zacsikova (2). Antrenor: Gyula Zsiga.
Oltchim: Huţupan, Pâslaru – Beşe (3), Cherăscu (1), Ivan (1), Lecuşanu (1), Luca (1), Maier (9), Meiroşu (7), Olteanu (6), Puşcaşu, Stanca (3), Vădineanu. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Au arbitrat: Lars Geipel, Marcus Helbig.

Oltchim a învins a treia oară în acest an pe Ferencvaros şi este cu un pas în faza următoare a Ligii Campionilor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a făcut ce a vrut cu „mândria Ungariei“, Ferencvaros Budapesta, în etapa a doua a Ligii Campionilor Europeni la handbal feminin. Chimistele au condus din primul şi până în ultimul minut al întâlnirii şi nu au avut probleme decât în finalul primei reprize, atunci când elevele lui Gyula Zsiga au revenit şi au redus handicapul la doar două goluri, scor 11-13. Cu Huţupan în zi mare şi cu un atac inventiv şi rapid, „galacticele“ antrenate de Gheorghe Tadici au zburdat în mitanul secund şi au surclasat echipa maghiară care nu a putut ţine pasul. Tehnicianul vâlcean şi-a permis în ultimele minute să arunce în luptă linia a doua, iar Maier a făcut spectacol, marcând de trei ori cu „boltă“, spre disperarea celor 2.000 de spectatori, care au scandat în permanenţă lozinci antiromâneşti. În final a fost 22-32 şi Oltchim este aproape calificată din grupe, formaţia vâlceană având nevoie de doar patru puncte în următoarele două confruntări de pe teren propriu, cu Buducnost şi Ferencvaros.

Cherăscu, din nou pe teren

Meciul de la Budapesta a însemnat pentru centrul chimist Roxana Gheorghe Cherăscu revenirea pe teren după o pauză de trei luni. Roxana a intrat în luptă în minutele de final şi a marcat un gol în poarta unguroaicelor. Tot câteva minute a evoluat şi Raluca Ivan, pivotul care a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă reuşind să-şi treacă şi ea numele pe lista marcatoarelor. Marea absentă a fost Valentina Ardean Elisei, handbalistă care este menajată de Tadici pentru Campionatul Mondial din Franţa.

„Sunt mulţumit!“

Tehnicianul Gheorghe Tadici s-a declarat mulţumit de victorie şi consideră că aceste două puncte apropie Oltchimului de sferturile Ligii Campionilor: „Punctele noastre forte au fost apărarea şi portarul. Luminiţa Huţupan Dinu a făcut un nou meci mare. Ne aşteaptă două partide pe teren propriu, pe care în mod normal le vom câştiga. Atunci ne vom putea considera calificaţi. Chiar şi dacă se va întâmpla aşa, nu vom merge la Viborg cu echipa a doua, Oltchim respectă competiţia“.
Impresionată de jocul „galacticelor“ a fost şi handbalista română Anamaria Ilyes, transferată în acest sezon la Ferencvaros. Fosta jucătoare de la Universitatea Cluj şi HCM Baia Mare crede că formaţia sa a pierdut în faţa viitoarei câştigătoare a trofeului: „Ne-am pregătit intens pentru această partidă, dar Oltchim joacă senzaţional. La Vâlcea este o echipă mare, care va câştiga Liga Campionilor Europeni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU