17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRevanşa se amână pentru Ştiinţa

Revanşa se amână pentru Ştiinţa

Liga I

Universitatea – Dinamo 1-1

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000.

Au marcat: Tănasă (’36) / Dănciulescu (’80).

Universitatea: Bornescu – Dănănae, Mitchell, D. Stoica, Rose – Prepeliţă (’64, Gârlă), Săceanu, Gărgălie, Velcovici – Tănasă (’75, Wobay), Fl. Costea (’60, Baird). Antrenor: Nicolo Napoli.

Dinamo: Lobonţ – Galliquio, L. Goian (’54, Chiacu), Şt. Radu, Gvozdenovic (’63, Pulhac) – Bratu, Mărgăritescu, C. Munteanu, Boştină – Dănciulescu, Niculescu. Antrenor: Walter Zenga.Cartonaşe galbene: Gărgălie, Săceanu / Niculescu, Mărgăritescu.

Au arbitrat: Tiberiu Lajos – Miklos Nagy, Gero Szabo.

Deşi a fost peste Dinamo, Universitatea a remizat cu „câinii“, trecând pe lângă o victorie istorică, ultima reuşită pe teren propriu a juveţilor înregistrându-se acum mai bine de patru ani.

Ştiinţa a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu marea rivală Dinamo, după o partidă în care marile probleme au fost nămolul de pe stadionul „Ion Oblemenco“ şi erorile de arbitraj, acuzate de ambele tabere. La fel ca şi înaintea disputei cu Poli Timişoara, Craiova, care deşi deţine o prelată pentru protecţia gazonului, a preferat să lase ploaia să ude suprafaţa de joc pentru a face viaţă grea adversarului. Tactica, adoptată şi de Victor Piţurcă la meciul România – Olanda din această toamnă, a dat rezultate, trupa lui Nicolo Napoli obţinând patru puncte din cele două dispute dificile, deşi după prestaţia alb-albaştrilor din meciul cu Dinamo putem aprecia că Universitatea merita maximum de puncte din cele două întâlniri.

 

Tănasă, din nou erou

 

În ultimii ani, prezenţa trupei din Ştefan cel Mare la Craiova a făcut să ne tremure picioarele. Sâmbătă seară a fost însă altfel. Ştiinţa a dominat prima repriză categoric, a reuşit să înscrie o dată prin Tănasă (’36), servit excelent de Velcovici, şi mai ratat câteva ocazii bune prin Prepeliţă şi Fl. Costea. Dinamo a dat o replică slabă, dar a fost şi ea periculoasă în câteva rânduri prin Bratu (’16) şi Dănciulescu (’40). După pauză, pe olteni i-au lăsat bateriile, „câinii“ profitând de căderea fizică a alb-albaştrilor. Prima ocazie mai importantă a venit însă în minutul 68, când Niculescu a şutat din întoarcere, de la 16 metri, dar Bornescu a reuşit să respingă în corner. Portarul juveţilor nu a mai avut însă replică la şutul lui Dănciulescu din minutul 80.

 

Suporterii, pe jumătate mulţumiţi

 

Universitatea Craiova nu mai marcase în poarta lui Dinamo de pe 17 aprilie 2004, atunci când McBreen a înscris în minutul 84 al întâlnirii Dinamo-Craiova, scor 2-1. Tănasă a spart gheaţa şi a adus un punct Ştiinţei. Totuşi, alb-albaştrii au plecat de la stadion cu un of: nu au reuşit să învingă rivala de o viaţă, deşi au fost foarte aproape. 20.000 de suporteri, care sâmbătă seara s-au comportat exemplar, au plecat acasă pe jumătate mulţumiţi, gândindu-se că Ştiinţa n-a mai reuşit să învingă Dinamo la Craiova de mai bine de patru ani. Ultimul succes al juveţilor datează din 28 mai 2003, atunci când Universitatea a câştigat cu 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII