12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculae, cel mai slab în meciul Auxerre - Lille

Niculae, cel mai slab în meciul Auxerre – Lille

Ca şi în etapa trecută a campionatului Franţei, Daniel Niculae a dezamăgit. Nici colegul său de la Auxerre, Gabriel Tamaş, nu a rupt gura târgului

Atacantul Daniel Niculae a fost considerat de cotidianul L’Equipe cel mai slab jucător de pe teren în partida pe care echipa sa, AJ Auxerre, a pierdut-o cu 1-0 pe teren propriu în faţa formaţiei OSC Lille, în cadrul etapei a 13-a a campionatului Franţei. „Nico“ a fost ţinut în teren de antrenorul Jean Fernandez pe toată durata partidei şi nu s-a remarcat cu nimic. Mai mult, în minutul 20, internaţionalul român, lansat excelent de Lejeune, a irosit o ocazie mare de gol, fiind deposedat de Franquart înainte să apuce să şuteze. Niculae a primit 3,5 din partea cotidianului L’Equipe, mai puţin ca el neprimind nimeni. Compatriotul său, fundaşul Gabriel Tamaş, la rândul lui integralist în echipa lui Fernandez, a fost notat cu 4. Cel mai bun de la Auxerre a fost portarul Sorin, a cărui evoluţie a fost apreciată cu 5,5. Unicul gol al meciului a fost, de fapt, un autogol, Grichting de la gazde trimiţând mingea în propria poartă, în minutul 76. După această înfrângere pe teren propriu, echipa lui Daniel Niculae şi Gabriel Tamaş a coborât pe locul 15 în clasament, având 13 puncte.

Lyon se menţine pe primul loc

 

Campioana ultimilor şase ani, Olympique Lyon, se menţine în continuare pe primul loc în clasament, graţie victoriei cu 2-0 înregistrate pe teren propriu în faţa formaţiei Valenciennes. Gruparea de pe „Stade Gerland“ a deschis scorul în minutul 40, când brazilianul Juninho Pernambucano a marcat cu capul după o centrare a lui Benzema. Sydney Govou a închis tabela cu trei minute înainte de final, „executându-l“ pe portarul oaspeţilor cu un lob perfect.

Lyonezii au un avans de patru puncte faţă de a doua clasată, Nancy, revelaţia acestui campionat, la rândul ei învingătoare, cu 1-0, pe teren propriu, în faţa lui Girondins Bordeaux. La partida de pe „Marcel-Picot“, gazdele au sărbătorit 40 de ani de la înfiinţarea clubului, printre invitaţi numărându-se şi preşedintele UEFA, francezul Michel Platini. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de mijlocaşul de 20 de ani Malongy Ntsay.

Lyon şi Nancy au fost singurele echipe care sâmbătă seară au reuşit să câştige pe teren propriu, în celelalte partide oaspeţii obţinând victorii sau rezultate de egalitate.

Ligue 1, etapa a 13-a

Rezultatele consemnate în etapa a 13-a a campionatului Franţei: Auxerre – Lille 0-1, Lyon – Valenciennes 2-0, Nancy – Bordeaux 1-0, Nice – Sochaux 0-0, Marseille – Lorient 0-0, Rennes – Monaco 0-1, Strasbourg – Paris SG 1-2; Aseară s-au jucat meciurile: Toulouse – Metz, Caen – Le Mans, Lens – Saint Etienne.

Clasament: 1. Lyon 31 puncte; 2. Nancy 27; 3. Rennes 24; 4. Bordeaux 22; 5. Le Mans 20; 6. Strasbourg 19; 7. Nice 19; 8. Saint Etienne 18; 9. Valenciennes 18; 10. Monaco 17; 11. Lille 16; 12. Toulouse 15; 13. Lorient 15; 14. Paris SG 15; 15. Auxerre 13; 16. Caen 12; 17. Sochaux 12; 18. Marseille 11; 19. Lens 9; 20. Metz 6.

Etapa viitoare: Bordeaux – Rennes; Le Mans – Saint Etienne; Lille – Nice; Lyon – Marseille; Lorient-Toulouse; Metz – Lens; Monaco – Strasbourg; Paris SG – Nancy; Sochaux – Auxerre; Valenciennes – Caen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS