10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de infarct la Arad

Meci de infarct la Arad

Liga I

UTA Arad – Pandurii 3-3

Stadion „UTA“, spectatori: 2.000.

Au marcat: M. Ilie ’32, ’37 (pen.), Simao ’40 / Fl. Stângă ’65, Iordache ’83, ’87 (pen).

UTA: Huţan – Chiriţă, Paşcovici, Vasiljevic – Bălan, Hora (’73, Drida), Todea, Hidişan, Simao (’67, Djokovic) – M. Ilie, Bălţoi (’55, Edson). Antrenor: Marin Barbu.

Pandurii: Dossey – Popete (’46, M. Voicu), Rus, Chibulcutean, Djapka – Stângă, Vancea (’46, Orac), Rusu, I. Iordache – L. Mihai, Stromajer (’60, Vintilescu). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Bălan, M. Ilie (2), Hora, Djokovic, Hidişan / Popete, Orac.

Cartonaş roşu: M. Ilie ’45.

Au arbitrat: S. Corpodean – N. Megheşan, D. Demetrescu.

Conduşi cu 3-0 la pauză, „pandurii“ au reuşit să revină incredibil în partea a doua şi să egaleze, obţinând primul punct după opt etape.

Două echipe cu foame de puncte s-au întâlnit ieri la Arad. UTA nu mai câştigase din etapa a şaptea, iar Pandurii din etapa a şasea. Ambele au lăsat garda jos în meciul direct şi au căutat ieşirea din criză. În prima repriză, gazdele au speculat la maximum greşelile copilăreşti ale gorjenilor şi au luat un avantaj de trei goluri, însă Pandurii a revenit incredibil în partea a doua şi, profitând de omul în plus după eliminarea lui Mircea Ilie, a egalat, trecând în prelungirile meciurile pe lângă victorie. Experimentele lui Neagoe, Stângă mijlocaş dreapta şi Rusu la închidere alături de Vancea, au adus echipa în pragul celei de-a opta înfrângeri, schimbările de după pauză salvând oarecum situaţia. UTA a dominat clar şi „pandurii“ erau KO după primele 45 de minute, când tabela indica un neverosimil 3-0. Bălţoi a deschis balul cu o ratare monumentală din şase metri (‘6), apoi UTA a înscris în minutul 27, când fostul pandur Mircea Ilie a profitat de semiluftul lui Rus şi l-a bătut pe Dossey cu un şut din voleu din interiorul careului. Câteva minute mai târziu, Corpodean a văzut un henţ la Rusu în careul propriu şi a indicat punctul cu var. Acelaşi Mircea Ilie a executat şi a majorat diferenţa la 2-0 cu un şut pe mijlocul porţii. Gorjenii au fost făcuţi groggy cu cinci minute înainte de pauză. Simao a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, balonul s-a plimbat prin careul pandurilor şi a poposit în plasa porţii lui Dossey pentru 3-0. O speranţă a licărit în tabăra oltenilor în minutele de prelungire, când Mircea Ilie a fost eliminat pentru două galbene, primul luat pentru o tragere de timp, iar al doilea pentru simulare.

 

Bara s-a opus victoriei gorjenilor

 

Cu sacii în căruţă şi un om mai puţin, UTA s-a aşezat în defensivă, să apere avantajul, însă avea să o coste două puncte. Neagoe a făcut mai multe modificări la mijlocul terenului, care au dat roade după primul sfert de oră. Stângă, din poziţie centrală, a dat tonul revenirii cu un şut imparabil de la 25 de metri, Huţan fiind bătut pentru prima dată (’65). Corpodean a închis ochii la henţul lui Hora, în propriul careu, în minutul 70, refuzându-le gorjenilor un penalti. Ultimele zece minute au fost de foc. Liviu Mihai a obţină o lovitură liberă la 16 metri şi Iordache a transformat impecabil. Acelaşi Iordache a adus egalarea cu trei minute înainte de final, dintr-un penalti scos de Liviu Mihai. În minutele de prelungire, Pandurii putea pleca cu toate punctele, dar Vintilescu a şutat slab din interiorul careului, Liviu Mihai a lovit bara din plonjon, iar Huţan a scos de sub transversală lovitura liberă a lui Djapka.

 

Neagoe a suferit pentru egal

 

Antrenorul pandurilor, Eugen Neagoe nu s-a prezentat la conferinţa de presă, acesta având nevoie de îngrijiri medicale la finalul partidei. „Eugen Neagoe a acuzat unele probleme de sănătate din cauza emoţiilor. Numai în locul lui să nu fii la un asemenea meci, pentru că am fost conduşi cu 3-0 şi am revenit până la finalul jocului“, l-a scuzat secundul Vali David.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU