15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM s-a împiedicat acasă

CSM s-a împiedicat acasă

CSM Vâlcea – CFR Timişoara 2-2
Stadion
„Zăvoi“, spectatori: 1.200.
Au marcat: Boroiban ’30, Vidakovic ’52 / Dreşca ’20, Molcuţ ’25.
CSM: Râmniceanu – Stanca (’46, Robson), Vişa, Chirciu, Cercel – Melcea, Ekwalla (’76, Dandea), Pasăre, Sg. Popescu (’63, Onofrei) – Vidakovic, Boroiban. Antrenor: Marian Bondrea.
CFR: Urai – Goşa, Dreşca, Molcuţ (’52, Negru), Stan (’65, Vinicius) – Grigore, Dragalina, Purdă (’80, Marchiş), Parfenie – D. Rădoi, Străuţ. Antrenor: Gheorghe Chimiuc.
Au arbitrat: A. Ioniţă – I. Szekely, M. Stănescu.

Gruparea din Zăvoi a pierdut primele puncte „acasă“ chiar dacă a jucat 40 de minute în superioritate numerică, oferindu-le scaunul de lider rivalilor de la FC Argeş. 

Toată lumea aştepta un nou galop de sănătate al elevilor lui Marian Bondrea, care întâlneau, pe propriul teren, în runda cu numărul 13, una dintre formaţiile fără pretenţii ale seriei a II-a, CFR Timişoara. Tehnicianul vâlcenilor îşi serbase ziua de naştere cu o zi înainte de întâlnire şi aştepta ca dar trei puncte, însă meciul a început cum nu se putea mai rău pentru gazde.
După obişnuita perioadă de tatonare, oaspeţii au dat prima lovitură în minutul 20, atunci când vâlceanul Dorin Rădoi a centrat impecabil, iar Dreşca a punctat cu capul pentru 0-1. După alte cinci minute, juniorul Râmniceanu a făcut ce nu trebuie să facă un portar, a respins în faţă mingea şutată de Dragalina care s-ar fi dus „afară“. Molcuţ a profitat din plin şi a dus scorul la 2-0, spre uimirea întregii asistenţe. Din acel moment, vâlcenii au început cursa de urmărire şi, la numai cinci minute distanţă, au redus din handicap prin Boroiban, care a marcat din interiorul careului. La faza imediat următoare putea fi restabilită egalitatea, dar Urai a scos miraculos lovitura de cap a golgheterului Vidakovic. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, dar cei 1.200 de spectatori erau convinşi că elevii lui Bondrea pot întoarce rezultatul.
Mitanul secund a început cum nu se putea mai bine pentru gazde, după ce Dragoş Grigore a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene, al doilea în urma unui fault grosolan la Vidakovic. După lovitura liberă executată de Melcea, atacantul sârb a marcat pentru 2-2 cu un şut plasat din interiorul careului şi CSM mai avea la dispoziţie 40 de minute pentru a cuceri toate cele trei puncte. Din acel moment, oltenii au luat cu asalt poarta adversă şi au ratat o „căruţă“ de ocazii, dar Melcea, Vişa, Pasăre sau Robson nu au mai găsit calea spre gol şi meciul s-a terminat la egalitate.

„În 30 de ani nu am văzut aşa arbitraj“

Centralul bucureştean, Andrei Ioniţă, a fost total depăşit de miza întâlnirii. Arbitrul nu i-a acordat un cartonaş roşu timişoreanului Molcuţ, care l-a lovit cu cotul în gură pe Chirciu şi care a fost doar avertizat. Tot în prima repriză, Vişa a fost lovit fără minge în jumătatea vâlcenilor, Ioniţă s-a consultat cu tuşierul Iulian Szekely, dar nu a dictat nici o sancţiune. „Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Am fost acolo când centralul s-a consultat cu tuşierul. Arbitrul de margine a spus că a văzut cum fotbalistul nostru a fost lovit, dar că nu mai ştie cine a fost, numărul 2 sau 21. Centralul a decis atunci să nu mai dea roşu. Apoi, la acea lovitură cu cotul la Chirciu, cum să nu elimini jucătorul când fundaşul nostru avea faţa plină de sânge?! Cred că de acum încolo va trebui să jucăm şi împotriva arbitrilor, pentru că incomodăm“, a spus Marian Bondrea. „Profesorul“ a recunoscut, însă, că CSM a câştigat un punct, nu a pierdut două: „Sincer, la 0-2 nu ştiam dacă mai putem întoarce rezultatul, începusem foarte slab. Presiunea primului loc a apăsat pe umerii elevilor mei, care au intrat timoraţi în teren“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS