14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToate echipele vor să câştige cu Vâlcea

Toate echipele vor să câştige cu Vâlcea

Singurul jucător care a bifat toate minutele în primele 12 etape vrea să joace în sezonul viitor în prima ligă, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Fotbalistul adus de CSM Vâlcea din Liga a III-a, de la FC Sibiu, Bogdan Vişa, este singurul jucător din lotul lui Marian Bondrea care a bifat toate minutele în cele 12 etape scurse până acum. Fundaşul central de 22 de ani a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu gruparea din Zăvoi şi spune că visul său este să ajungă în prima ligă cu CSM.

– Bogdane, cum ai ajuns la Vâlcea?
– Nu-mi doream să mai rămân la Sibiu pentru că acolo îmi era greu să fac saltul, îmi era greu să mă afirm. Jucam la o echipă modestă, care nu ştiu când va promova în Liga a II-a. Cei de la Vâlcea m-au urmărit mai mult timp şi când mi-au propus transferul am acceptat din prima şi nu-mi pare rău că am luat această decizie.
– Eşti mulţumit din punct de vedere financiar?
– Sunt foarte mulţumit! Ceea ce mi s-a promis s-a realizat, suntem cu salariile şi primele la zi, ceea ce înseamnă mult la o echipă care se respectă. Suntem liniştiţi şi ne putem vedea de treaba noastră pe teren. M-am acomodat rapid, am fost ajutat şi de colegi, iar de oraş sunt încântat. Am toate condiţiile pentru a face performanţă.
– Marian Bondrea spune că-şi doreşte un lider al apărării, crezi că şi-a găsit omul potrivit?
– Îmi cunosc lungul nasului. Nu eu sunt liderul din apărare, ci Sorin Chirciu, fotbalist experimentat, care ne coordonează excelent şi cu care mă înţeleg de minune. Eu am jucat toate minutele în acest campionat, dar asta nu înseamnă că nu am concurenţă pe postul de fundaş central. Am avut concurenţă din primul moment în care am ajuns la Vâlcea şi sunt conştient că va veni momentul când voi sta şi pe banca de rezerve.

„Cui nu-i place golul?“

– Îţi place şi ţie golul, ca lui Goian de la Steaua, sau te limitezi numai la faza defensivă?
– Cui nu-i place golul? Am reuşit să înscriu un gol la Turda şi mi-ar plăcea să o mai fac, dar principala mea treabă este în apărare, acolo unde nu trebuie să greşesc. Cât îl priveşte pe Goian, normal că-mi place cum joacă, dar nu copiez stilul nimănui, îmi place să-mi fac un stil propriu ca fotbalist.
– Cât de mare e diferenţa dintre Liga a III-a, unde ai jucat sezonul trecut, şi Liga a II-a?
– Ca joc, nu este foarte mare sau, cel puţin, nu simt foarte tare. Diferenţa cred că este la capitolul tactică, echipele sunt mult mai bine aşezate în teren, tehnicienii sunt mai experimentaţi, mai valoroşi. Vâlcea stă foarte bine şi la acest capitol, pentru că domnul Marian Bondrea este unul dintre cei mai buni antrenori din Vâlcea.
– Visul tău este să joci în prima ligă, crezi că se poate realiza la Vâlcea?
– Sunt o persoană ambiţioasă şi mi-am propus ca în fiecare campionat să urc un eşalon. Am venit din Liga a III-a la un eşalon superior, iar în sezonul viitor sper să fiu în prima divizie, cu CSM Râmnicu Vâlcea.
– Sâmbătă (mâine – n.r.) jucăm cu CFR Timişoara. Ne păstrăm invincibilitatea acasă?
– Va fi greu. Aţi văzut, am jucat la Caracal, la ultima clasată, şi nu ne-a fost deloc uşor, am câştigat cu multă muncă acele trei puncte. Acum, că am ajuns în fruntea clasamentului, toate echipele îşi iau măsuri speciale la noi, evoluează cu multă ambiţie împotriva noastră. Toate echipele vor să câştige cu Vâlcea! Sper să ne continuăm parcursul fără greşeală pe teren propriu şi să rămânem lideri.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS