8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu pierdut fără drept de apel

Au pierdut fără drept de apel

Liga I

Pandurii – Rapid 1-3
Stadion „Municipal“, spectatori: 5.000.
Au marcat:
Stângă ’64 / Bozovic ’18, Mazilu ’31, ’61.
Pandurii: Dossey – Popete, Rus, Chibulcutean, Djapka (’65, Jackson) – Dedu (’46, Stângă), Vancea, Iordache – L. Mihai (’46, Vintilescu) – Piţurcă, Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.
Rapid: Coman – Săpunaru, M. Constantin, Maftei (’75, Tamandare), Bozovic – Herea (’77, E. Dică), N. Grigore, Buga, Cesinha – Burdujan (’67, Măldărăşanu), Mazilu. Antrenor: Mircea Rednic.
Cartonaşe galbene: L. Mihai, Chibulcutean, Rus / Buga, Coman, Herea.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – M. Savaniu, H. Bochiş.

Altădată o „bestia nera“ pentru Rapid, care nu câştigase niciodată la Târgu Jiu, Pandurii a fost de această dată o pradă uşoară pentru echipa lui Mircea Rednic. Giuleştenii au înfipt fără milă cuţitul în rana sângerândă a gazdelor şi după prima jumătate de oră îşi asiguraseră deja punctele, trimiţându-i totodată pe olteni şi mai aproape de eşalonul secund. Inexplicabil, antrenorul Eugen Neagoe a mizat din primul minut pe neexperimentatul Dedu  jucător care mai evoluase fără prea multe reuşite şi cu CFR Cluj, iar Stromajer a primit rolul de mijlocaş dreapta, în timp ce Stângă şi Voicu au asistat de pe margine la joaca oaspeţilor de-a şoarecele şi pisica.
Rapid a dictat ritmul partidei din primul minut şi Buga a centrat periculos, însă Dossey a reţinut din picioarele lui Mazilu (‘2). „Pandurii“ s-au apropiat de poarta lui Coman în două rânduri, L. Mihai şi Stromajer reluând prea slab pentru a-l bate pe goal-keeper-ul Rapidului. Oaspeţii au deschis scorul la o fază prelungită de atac. Buga a centrat de pe dreapta, Mazilu a reluat din centrul careului în bară, mingea s-a plimbat pe linia porţii, iar Bozovic a împins-o în plasă (’18). O răbufnire de orgoliu a oltenilor i-a adus în două rânduri în faţa egalării, dar Coman a arătat de ce este la naţională. Rapid a marcat şi golul doi după ce Dossey a respins de sub bară bolta lui Burdujan (’29). Dedu a fost contrat la marginea careului propriu, iar Mazilu a majorat diferenţa cu un şut plasat (’31), moment în care „Durii“ au scandat împotriva jucătorilor, susţinându-l pe Neagoe.  
Eugen Neagoe şi-a pus cenuşă în cap la pauză şi a făcut două modificări, trimiţându-i în teren pe Stângă şi Vintilescu. Prezenţa celor trei atacanţi în teren nu s-a simţit prea tare, Piţurcă ratând din câţiva metri. O incursiune a Rapidului în careul lui Dossey s-a soldat cu un nou gol. Buga l-a servit pe Mazilu din corner, iar atacantul criticat de Rednic etapa precedentă a reuşit dubla la Târgu Jiu (’61). Pandurii a izbutit să marcheze golul de onoare prin Stângă, cu un şut la colţul lung, gol aşteptat de 589 de minute. Acelaşi Stângă putea să-şi treacă în cont dubla, dar Bozovic a reţinut pe linia porţii balonul expediat cu capul de elevul lui Neagoe. Nemulţumiţi de joc, spectatorii au cerut banii înapoi, iar fotbaliştii au fost admonestaţi după cea de-a şaptea înfrângere consecutivă.
„Pandurii“ au fost băgaţi în şedinţă imediat după joc de preşedintele Marin Condescu, care nu-l vede vinovat pe antrenorul Eugen Neagoe pentru rezultatele nefaste din ultima perioadă, ci pe elevii acestuia. Neagoe şi-a atacat elevii, ameninţându-i pe unii cu excluderea din lot: „Unii jucători vor avea de suferit după această perioadă. Vom trece la măsuri radicale din iarnă. Cine nu va demonstra în etapele rămase că are valoare va fi dat afară. Numai din cauza noastră suntem în această situaţie“.  
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII