8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportYouzhny mai speră la Masters Cup

Youzhny mai speră la Masters Cup

Turneul francez a debutat în forţă, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât şi al declaraţiilor-şoc.

Tenismanul rus Mihail Youzhny (17 ATP) a izbutit să se califice în turul secund al turneului din Seria Masters de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale de 2.082.500 de euro, după ce l-a învins, în două seturi, pe favoritul local, Arnaud Clement, scor 6-4, 6-3. Prin victoria obţinută, Youzhny poate spera în continuare la unul dintre ultimele două locuri care asigură prezenţa la ultima „reprezentaţie“ a sezonului, Turneul Campionilor, întrecere găzduită de metropola chineză Shanghai, în perioada 11 – 18 noiembrie. În faza următoare a competiţiei din Franţa, Youzhny va da piept cu chilianul Fernando Gonzalez, unul dintre contracandidaţii pentru calificarea la Masters Cup, finalistul de la Australian Open ocupând în acest moment locul şapte în clasamentul ATP Race.
Spre deosebire de Youzhny, francezul Paul-Henri Mathieu şi-a luat gândul de la Masters Cup, după ce a fost învins în prima zi de croatul Mario Ancic, scor 4-6, 6-2, 6-3. Aceeaşi soartă a avut-o şi Juan Carlos Ferrero, fostul lider mondial fiind întrecut de cipriotul Marcos
Baghdatis, cu scorul de 6-4, 6-2. Următorul adversar al jucătorului din Insula Afroditei din turul secund va fi croatul Ivan Ljubicic.
Iată celelalte rezultate înregistrate în prima zi la Paris-Bercy: Mardy Fish – Dmitry Tursunov, 7-6 (7), 6-4; Stanislas Wawrinka – Nicolas Kiefer, 7-5, 6-3; Juan Martin Del Potro – Feliciano Lopez, 6-4, 6-3; Andreas Seppi – Sam Querry, 5-7, 6-1, 6-3; Janko Tipsarevic – Vincent Spadea, 7-6 (9), 7-6 (2).

Clement a pus punctul pe i

Tenismanul francez Arnaud Clement a făcut o declaraţie-şoc la Paris-Bercy, afirmând că a fost contactat pentru a pierde voluntar un meci pe circuitul ATP, dar nu a dorit să ofere mai multe amănunte. „Mi s-a întâmplat deja, nu voi spune unde, nici suma care mi-a fost propusă, pentru că nu mai contează, dar mi-a cerut să pierd un meci. Mă pun în locul unui tânăr jucător sau al unui tenisman care nu câştigă prea bine. Este evident că, fie şi în situaţia în care refuză propunerea, aceasta îi va perturba evoluţia în meciul respectiv“, a spus francezul după înfrângerea în faţa lui Mihail Iujnîi în primul tur al competiţiei pariziene. „Astfel de jucători ar trebui să fie excluşi din circuit. Este cu adevărat o situaţie care trebuie să ne preocupe. Am văzut meciuri în care un jucător îşi bătea joc de puncte“, a adăugat Clement.
Francezul nu este primul jucător care a declarat că a fost, încercat, în această privinţă, alţi doi jucători brazilieni, Flavio Saretta şi Marcos Daniel, recunoscând zilele trecute că au avut propuneri în acest sens.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS