10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrebuie să întrerupem acest şir de înfrângeri

Trebuie să întrerupem acest şir de înfrângeri

Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut sezonul trecut în faţa Rapidului, graţie lui Sorin Vintilescu. Acesta a reuşit de fiecare dată să anuleze avantajul giuleştenilor, marcând pentru 1-1 atât pe „Municipal“, cât şi sub Podul Grant. Golgheterul „pandurilor“ în Liga I, Vintilescu, a cam pierdut contactul în acest sezon cu primul unsprezece, dar se va afla, cu siguranţă, pe banca de rezerve. Pandurii are nevoie de un om de gol şi Vintilescu poate fi acela, cel puţin cu Rapid.

– Sorine, după şase înfrângeri consecutive urmează jocul cu Rapid. Sunt speranţe pentru un rezultat pozitiv?
– Ne aşteaptă un meci dificil, mai ales că traversăm o perioadă grea din cauza lipsei de rezultate. Toată lumea ne spune că jucăm bine, frumos, dar, din păcate, meci de meci ieşim din teren cu capul în pământ. Rapid este o echipă care îşi propune an de an să câştige campionatul şi sper să reuşim să ieşim din pasa neagră şi să obţinem un rezultat bun. Chiar dacă întâlnim o echipă mare, să nu uităm că anul trecut Rapid nu ne-a bătut nici la Târgu Jiu, nici la Bucureşti şi sper să se întâmple acelaşi lucru şi în campionatul acesta.
– Ai marcat ambele goluri sezonul trecut împotriva giuleştenilor. Eşti „naşul“ Rapidului?  
– Este un titlu pe care presa mi l-a pus. Să nu exagerăm, fiindcă nu am reuşit să-i batem niciodată. E adevărat că nici ei nu ne-au prea bătut, dar… e cam mult spus „naşul“ Rapidului. Şi dacă aş fi vreun „naş“, aş fi „naşul“ trist acum. După începutul de campionat ne propusesem să fim cât mai sus în clasament şi, din păcate, au venit aceste insuccese care ne apasă.

Ar fi bun şi un egal cu Rapid

– Contează pentru voi faptul că şi Rapid a cunoscut gustul înfrângerii etapa trecută?
– Nu contează, pentru că la ora jocului nu se mai gândeşte nimeni la ce a fost. Probabil, vor veni mai montaţi să recupereze ce au pierdut. Pentru noi ce să mai conteze… Doar punctele.
– Un rezultat de egalitate v-ar conveni?
– Poate în această perioadă neagră ar fi un pas spre redresare. Nu ar trebui să ne supere. Nu ar fi extraordinar, dar ar fi, totuşi, bine. Avem mare nevoie de puncte.
– Echipa nu a mai înscris de etape bune, mai precis de 525 de minute.
– Este adevărat, vedeţi, ratăm şi din penalti, lovim barele, lovim portarii adverşi. La noi nu intră în poartă nici cocoloş, cum se spune. Cea mai mare parte din vină este la noi, dar e şi ghinion, deşi multă lume zice că sună ca o scuză. Sperăm să se spargă ghinionul. Pierdem numai cu 1-0 şi lumea ne laudă. Uitaţi-vă la Dinamo, toţi zic că joacă prost, dar câştigă cu 1-0. Aş prefera să nu jucăm nimic şi să câştigăm.
– Antrenorul Eugen Neagoe spunea că Pandurii va câştiga până la iarnă 22-25 de puncte. Este posibil?
– Normal că este posibil. După primele cinci runde se gândea cineva că etapa a zecea vom aveam tot zece puncte? Totul e posibil. Cred că putem să facem acest număr de puncte, numai să câştigăm noi primul meci. Trebuie să întrerupem acest şir de înfrângeri.
– Ce aşteptaţi de la suporteri în meciul cu Rapid?
– Să fie aproape de noi pentru că trecem printr-o perioadă grea şi să ne ajute să ne revenim. Atitudinea lor contează foarte mult pentru noi. Când eşti bine şi jocul merge, toată lumea e lângă tine, dar când treci prin momente grele, un ajutor, o încurajare contează mult mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS