16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞase televiziuni se bat pe naţională

Şase televiziuni se bat pe naţională

Şase posturi de televiziune, TVR 1, Antena 1, Kanal D, Pro TV, Realitatea TV şi Telesport, doresc să achiziţioneze drepturile de difuzare a meciurilor naţionalei.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că, începând din această săptămână, posturile de televiziune interesate pot intra în posesia cererii de ofertă, având ca obiect achiziţionarea pachetelor ce conţin drepturi de transmisie a meciurilor de fotbal disputate de echipele naţionale ale României. Termenul-limită de depunere a ofertelor a fost fixat de forul român pe 15 noiembrie, la ora 14.00.
Procesul de organizare a procedurii de achiziţie va fi administrat, din partea Federaţiei Române de Fotbal, de Sport Evolution Group, agentul exclusiv pentru activităţile de marketing ale FRF. Forul condus de Mircea Sandu i-a invitat pe cei care doresc să primească această cerere de ofertă să contacteze compania în cauză.
Ieri, la nici 24 de ore de la anunţul postat pe site-ul oficial al FRF, au apărut şi primele oferte. Şase posturi de televiziune, TVR 1, Antena 1, Kanal D, Pro TV, Realitatea TV şi Telesport, au solicitat, până ieri la prânz, cererea de ofertă pentru drepturile de difuzare a meciurilor naţionalei, conform directorului general al societăţii Sport Evolution Group, Cristian Iancu.

Lupescu vrea transparenţă

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, susţine că forul român doreşte transparenţă totală la cedarea drepturilor TV către televiziuni.
„Ne-am propus să realizăm cedarea drepturilor TV pentru echipa naţională printr-o procedură transparentă. Va fi o negociere complexă, pentru că intenţionăm să oferim mai multe pachete de meciuri. Dincolo de obiectivele financiare, vrem să obţinem o acoperire media cât mai mare, atât pentru meciurile naţionalei de seniori, cât şi pentru ale celorlalte reprezentative de fotbal ale României“, a declarat Lupescu.
Fostul internaţional a ţinut să precizeze că FRF nu va ceda neapărat drepturile de televizare postului care va oferi suma cea mai mare, ci va avea în vedere şi modul în care vor fi valorificate acestea, după modelul UEFA: „Avem ca model felul în care se valorifică drepturile TV la competiţiile organizate de UEFA, astfel că decizia finală nu va fi exclusiv financiară. Vrem să obţinem un aport financiar cât mai mare la bugetul FRF, dar, în egală măsură, ne interesează şi cum vor fi valorificate drepturile TV de către câştigător“.
Înţelegerea dintre FRF şi cumpărătorul drepturilor TV va fi semnată pentru o perioadă de doi ani, 2008 şi 2009. „Contractul se va încheia pentru o perioadă de doi ani şi aşteptăm o sumă mai mare decât cea din actualul contract, care este de 800.000 de dolari pe an“, a mai spus directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Actualul contract pentru drepturile de difuzare a meciurilor naţionalei de fotbal a României, deţinut de TVR, expiră pe 31 decembrie 2007. Acesta nu include şi meciurile de la Campionatul European sau de la Campionatul Mondial de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU