17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBătălie pentru supravieţuire

Bătălie pentru supravieţuire

Universitatea – „Poli“ Timişoara
Stadion
„Ion Oblemenco“, astăzi, ora 20.30 (Antena 1).
Formaţii probabile:
Universitatea: Bornescu – Dănănae, Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Prepeliţă, Gărgălie, Wobay, Rose – Fl. Costea, C. Tănasă. Antrenor: Nicolo Napoli.
Poli Timişoara: M. Popa – St. Stancu, S. Rădoi, McKain, Dancia – Abiodun, Torje, Aliuţă, Art. Karamyan – G. Bucur, Mansour. Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – Ad. Vidan, I. Szekely.

Aflată în zona retrogradării, Universitatea întâlneşte astăzi pe Poli Timişoara, apoi pe Dinamo şi Steaua, meciuri de care depinde viitorul oltenilor. 

Craiova este împotmolită pe un loc retrogradabil. Echipa unei mari iubiri a trecut în aceste 12 etape prin stări diferite, de la extaz la agonie, iar în următoarele trei etape se află în faţa unor examene ce pot fi capitale, meciurile cu Poli Timişoara (acasă), Dinamo (acasă) şi Steaua (în deplasare). Făcând abstracţie de rezultatele catastrofale din debutul de campionat, şapte înfrângeri consecutive, Universitatea s-a trezit o dată cu meciurile reuşite cu Dacia Mioveni şi Bistriţa, iar în ultima partidă, cea de la Galaţi, a pierdut aiurea, oltenii meritând cel puţin un egal. Craiovenii vor da piept în această seară cu Poli, o formaţie pe care au zdrobit-o în primăvara acestui an, chiar la Timişoara, cu 5-1, în faţa unor tribune goale, terenul gazdelor fiind suspendat.
Cu acest meci începe sesiunea de examene adevărate şi pentru Nicolo Napoli, deocamdată el fiind înţeles de patron deoarece nu a avut timp suficient la dispoziţie pentru revirimentul aşteptat al Ştiinţei. Peste noapte, nici nu are cum să găsească soluţia ideală. Lui Napoli îi trebuie linişte, sprijin, iar din iarnă şi câţiva fotbalişti. Ideal ar fi dacă şi suporterii, nemulţumiţi pentru situaţia critică, ar sări în ajutorul echipei, redevenind al 12-lea titular.
Napoli nu-l poate folosi astăzi pe Andrei Ionescu, accidentat. După toate probabilităţile, va reintra în teren Florin Costea, despre care s-a vorbit că săptămâna trecută n-ar fi fost receptiv la indicaţiile italianului. Normal ar fi fost să ascultăm şi părerea jucătorului…

Iancu: „Mai greu decât cu Dinamo!“
 
Timişoara a ajuns aseară în Craiova, „poliştii“ pregătindu-se pentru meciurile cu Dinamo şi Universitatea la Mogoşoaia. La antrenamentele din ultimele două zile, Dusan Uhrin jr. a avut tot lotul la dispoziţie, mai puţin Raţiu, care a efectuat ieri doar alergări sub supravegherea preparatorului fizic Giuseppe Vino. Alexa şi Cînu sunt suspendaţi.
Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a declarat ieri pentru GdS: „Din punctul nostru de vedere este un meci extraordinar de greu. Nu am venit la Craiova pentru vreo revanşă faţă de acel 1-5 din mai, deoarece acel meci nu l-am luat în seamă. Ne pregăteam pentru finala Cupei, ieşisem din obiectiv, n-am folosit aproape jumătate dintre titulari, aşa că… Întâlnirea cu Universitatea este mult mai grea decât cea cu Dinamo, este foarte dificilă, câţiva jucători sunt absenţi. Avem un program greu în această săptămână: după ce am jucat în faţa campioanei en-titre, jucăm mâine (astăzi – n.r.) cu Craiova, apoi vine Steaua la Timişoara“.
Şi finanţatorul Craiovei susţinea ieri că meciul cu Poli va fi foarte greu. „Se ştie că pentru noi meciurile cu Dinamo şi Steaua sunt cele mai importante, dar mai întâi urmează altă partidă de foc, cu Poli Timişoara. Pentru noi ar fi ideal să câştigăm patru puncte cu Poli Timişoara şi Dinamo, având în vedere că aceste meciuri sunt extrem de dificile. Ar fi fantastic să obţinem chiar şase puncte. Însă, mai puţin de patru puncte în aceste două meciuri ar însemna să ne înrăutăţim situaţia, care oricum nu este prea bună“, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII